19-09-2019

Іноземні інвестиції у комерційну нерухомість США скоротилися на 48%

комерційні будинки

Обсяг іноземних інвестицій у комерційну нерухомість США у першому півріччі 2019 року знизився на 48% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Приблизно половина цього зниження була викликана меншою активністю у сфері злиття та поглинання.

Про це повідомляє компанія CBRE у звіті US Inbound & Outbound Investment Trends Snapshot H1 2019.

У зв'язку з найтривалішим глобальним економічним зростанням історія, міжнародні інвестори зіштовхуються зі складнішими розрахунками у визначенні економічно ефективних можливостей для потенційного захисту від спаду, уповільнюючи транскордонні потоки капіталу.

У I півріччі іноземні інвестори здійснили угод на 16,9 млрд доларів, тоді як у цей же період 2018 обсяг інвестиції склав 32,7 млрд доларів.

Головна причина скорочення обсягу інвестицій викликана зниженням обсягу великих угод на 83%, а продаж приватних активів скоротився на 26%.

Голова відділу досліджень американського ринку в CBRE Group Спенсер Леві:

«Багато інвесторів узяли паузу, але мені здається, що це тимчасова пауза. Тепер Федеральний резерв чітко дав зрозуміти, що збирається знижувати ставку, а також знизить вартість хеджування та залучить до США нові кошти.

У II півріччі очікується відновлення активності на ринку, оскільки американська економіка, як і раніше, зростає швидше, ніж ВВП більшості інших країн світу».

Найбільше інвестували в комерційну нерухомість США громадяни Канади – 5,3 млрд. доларів.

Нагадаємо, у першому кварталі 2019 року об'єм інвестицій у комерційну нерухомість України зріс на 54%, і цей показник став четвертим у регіоні EMEA.

Підготував: Олександр Бєлов