19-03-2019

Як здати квартиру дорожче? Практичні поради

прибуток

Здача житла в оренду - Це досить вигідна справа. Однак згодом майно у квартирі зношується, і вона починає вимагати ремонту. Банальні комунальні платежі та витрати на підтримку квартири у нормальному стані «з'їдають» половину прибутку. Залишається тільки спробувати здати квартиру якнайдорожче, щоб залишитися у виграші. Як це зробити?

Як збільшити прибутки?

Найпростіший спосіб, як збільшити дохід зі квартири, що здається - це перейти з довгострокової оренди на подобову. Здаючи квартиру навіть на кілька годин і на кілька днів відрядження, можна в кілька разів підняти свій прибуток.

Величезний плюс для орендарів - це дешевизна орендованої квартири в порівнянні з номером в готелі. Для орендодавця це шанс підняти дохід.

Але є і вагомий мінус – після кожного квартиранта доведеться наводити порядок, міняти та прати ліжко та рушники. Отже, постійно працюватимуть, особливо якщо квартиру зніматимуть на кілька годин.

Рекламуємо житло

Необхідно постійно рекламувати своє житло, щоб знайти квартирантів, які платитимуть дорожче. Інтернет та рекламні газети допоможуть безкоштовно або платно розмістити оголошення. Слід прикріпити щонайменше п'ять гарних фото квартири, щоб на неї звернули увагу потенційні квартиронаймачі.

У цій справі можна вдатися до послуг посередників, які власним коштом розмістять оголошення на популярних сайтах і сервісах.

Наводимо порядок

У орендованій квартирі можна легко і недорого навести лад, щоб у ній стало затишно і красиво. Можливо, у вас є непотрібні штори, які вийшли з моди або у родичів є давно набридлі меблі.

В інтернеті можна знайти дешево речі б/у – люстри, вішалки, ліжка, побутову техніку. Так ви зможете обставити квартиру та взяти за неї вищу орендну плату. Бажано, щоб у квартирі були пральна машина, холодильник та телевізор, а також мінімум необхідних меблів.

У квартирі має бути ідеально чисто. Потенційні квартиронаймачі, зайшовши в неї, повинні потрапити до доглянутого житла, в якому приємно пахне і дуже чисто. Неохайну квартиру здати дорожче навряд чи вийде.

Раніше наші ріелтори визначили 9 основних правил за допомогою яких орендарі не потраплять у пастки аферистів та успішно знімуть гарне житло.

Автор: Олександр Бєлов