19-02-2019

Житлове питання в Одесі

Одеса

Одвічне житлове питання не дає спокою вже багатьом поколінням. Якщо хтось може дозволити собі одразу купити квартиру, інші змушені винаймати. І така ситуація актуальна для мешканців будь-яких міст та країн. Сьогодні ви дізнаєтеся про те, як справи зі знімним житлом в Одесі.

Популярні райони міста

Перш ніж починати пошук квартири, потрібно уважно вивчити райони міста.

Приморський район

Якщо квартира знаходиться у цьому районі, то однозначно можна стати свідком усіх подій у місті. Тут знаходяться знамениті вулиці Дерибасівська, Потьомкінська, ринок «Привоз», курорт Аркадія і т.д. За бажання жити одночасно біля моря і в центрі цей район однозначно підходить. Піша доступність до багатьох пляжів та цілодобових супермаркетів.

Київський район

Найбільший морський район, оскільки протяжність уздовж берега становить 12,6 км. Можливо, це виявиться погано через те, що влітку величезна кількість туристів метушаться на вулицях. Але безперечними перевагами є якісна соціальна інфраструктура, зручна транспортна розв'язка та проходження багатьох маршрутів громадського транспорту.

Таїрова

У цьому районі немає труднощів знайти школу або садок для дитини. Розвинена торгівля, безліч пралень та приватних пекарень. Зручна транспортна розв'язка – до центру без проблем можна дістатися за 30 хвилин. Багато варіантів для дозвілля: сквер, магазини, кінотеатр, парк атракціонів і т.д.

Ціни на довгострокову оренду квартир в Одесі залежать від кількох факторів:

  1. Сезон – ціни особливо збільшуються влітку (великий потік туристів) та восени (приїжджають студенти).
  2. Район – однокімнатна квартира у похмурому районі може коштувати 6 тис. гривень на місяць, але як мінус – нерозвинена інфраструктура, на відміну від спальних районів таких селищ, як Котовського та Таїрова.
  3. Стан квартири - трикімнатне житло без ремонту в центрі, може обійтися в ту ж суму, що «троячка» з євроремонтом у Таїрова.
  4. Обладнання квартири – наявність побутової техніки, меблів, комунікацій та навіть балкона.
  5. Кількість кімнат – площа квартири найчастіше визначає ціну за місяць оренди.

Зазвичай ціни на пристойну квартиру починаються від 5 тис. гривень за однокімнатну та від 11 до 12 тис. за двокімнатну.

Перевірені місця для оренди

Важливо знайти квартиру з чесним та порядним власником, щоб уникнути труднощів надалі. І при виборі квартири бажано, щоб фото, розміщене на сайті, відповідало реальності.

До перевірених сервісів можна зарахувати сайт olx.ua, obyava.ua, dom.ria.ua та mesto.ua, а також сайт АН BFS. Розміщені реальні та перевірені фото. І заявлено, що оголошення йдуть безпосередньо від власників без посередників.

Незважаючи на відмінну одеську привітність та гостинність варто відповідально та ретельно підійти до вибору квартири. Завести добрі стосунки з господарями та не розчаруватися у своєму виборі надалі.

Підпишіться на PUSH-повідомлення з сайту агентства нерухомості BFS та будьте в курсі нових пропозицій оренди житла в Одесі.

Автор: Олександр Бєлов