18-07-2015

Чому вигідно купувати квартиру влітку

На ринку нерухомості літо вважається низьким сезоном для продажу та придбання житла, у цій статті ми постараємося розповісти, чому ріелтори найчастіше пропонують почекати літа для покупки житла.

місто влітку

Саме по собі літо найбільше підходить і тим, що сонячний день набагато довший, тому і огляд квартир стає доступнішим. Мало кому принесе задоволення взимку по морозу, і в темряві оглядати квартири та будинки. Крім цього літо - це сезон відпусток, а це і відсутність конкурентів, що значно підвищує шанси знайти хорошу квартиру. В агентствах з нерухомості клієнтський потік суттєво скорочується, що дозволить отримати більш якісну та детальну консультацію. Та й увага агента з продажу буде прикута тільки до вас, що також дозволяє отримати більше і більш ємні відповіді на питання, що цікавлять.

На вторинному ринку нерухомості, як повідомляють аналітики, ціни значно нижчі. Через це деякі продавці винаймають квартири з продажу до кращих часів. Це, звісно, ​​суттєво скоротить вибір. Але все одно без конкурентів і з більш низькою ціною можна легко знайти те що потрібно.

Якщо ж вас цікавить нове житло, то тут варто знати, що багато забудовників починають запускати продаж квартир саме влітку. Купуючи квартиру на старті продажів, ви маєте широкий вибір та нижчі ціни на квартири. Ціни квартир у будинках, що будуються, істотно нижчі, ніж вже збудованих, та й початок продажів обіцяє тільки економію коштів.

Також літо – це час різноманітних знижок та акцій. Завдяки яким забудовники намагаються підтримати падаючий попит на житло в цей несприятливий для продажу сезон. Тут варто знати новини і дивитися на останні події та реакцію на ринку нерухомості. Сьогодні ситуація на ринку неоднозначна. Завдяки кризі в нашій країні багато громадян вирішили не витрачатися на відпочинок біля моря і залишилися вдома, що суттєво збільшило кількість потенційних клієнтів агентств з нерухомості, які займаються продажем квартир у новобудовах.

Крім цього, ті самі потенційні покупці нерухомості розмістили свої заощадження на банківські депозити в грудні, коли банки почали залучати гроші шляхом високих відсотків річних. Піврічні депозити закінчаться влітку, тим самим звільняться кошти, які, можливо, будуть переведені в нерухомість. Тож буде сплеск активності на ринку чи, навпаки, забудовники піднімуть ціни невідомо.

Підготував: Олександр Бєлов