18-04-2014

Нюанси оренди офісного приміщення

оренда офісу у центрі Одеси

Багато підприємців і керівників фірм, чудово знають, що основний нюанс при оренді приміщення для офісу - Це правильне укладання необхідного договору. Сьогодні відомо кілька видів подібної оренди: пряма, спільна з кількома фірмами та суборенда. Пряма оренда приміщення - найбезпечніший вид для будь-якої фірми, а тим паче молодий. Віддавши перевагу такій оренді, ви можете не сумніватися, що орендодавець не буде нехтувати умовами укладеного договору. А ось якщо оренда приміщення проводиться за принципом суборенди, то ви наражаєтеся на великий ризик. Адже в такому разі всі нюанси повністю і цілком зумовлюються побажаннями власника приміщення. Це легко пояснюється тим, що за такої оренди, якщо договір розривається з першим орендарем, то суборендарі, які також підписали його, будуть змушені шукати інше приміщення. Щоб уникнути такого ризику, перед укладанням договору про оренду слід дуже ретельно ознайомитися з кожним документом власника приміщення, тому що лише в цьому випадку ви зможете використовувати його довгий час.

Якщо ж ви плануєте користуватися орендованим приміщенням більше року, то договір про оренду неодмінно має бути зареєстрований. Така реєстрація зазвичай займає багато часу. Якщо у вас немає жодного бажання або часу займатися цим, можна трохи схитрувати: підписати договір на 10 місяців, а після закінчення терміну дії продовжити його.

Ретельний розгляд усіх деталей оренди перед безпосереднім підписанням договору є вагомим моментом. У такому договорі мають бути прописані всі нюанси, які стосуються оренди, у тому числі її вартість.

Договір про оренду починає діяти одразу після того, як орендар та орендодавець його підпишуть. Також слід пам'ятати, що при оренді видового офісу або іншого приміщення з меблями або технікою слід укласти необхідний акт наявності та стану цієї обстановки. Після закінчення терміну оренди стан всієї обстановки ретельно перевіряється і за його втрати чи псування орендар зобов'язаний відшкодувати збитки.

Сьогодні дуже багато хто бажає продати офіс. Однак знайти покупця та здійснити угоду за вигідною ціною зараз дуже складно. Тому здача в оренду офісного приміщення є вигіднішим варіантом, ніж його продаж.

Автор: Олександр Бєлов