18-01-2016

Чи можна винайняти квартиру, та ще й дешево?

будинки з купюр

Іноді деякі життєві обставини змушують нас звертатися до оренди квартир, то тільки товщина гаманця не дозволяє нам платити за квартиру стільки, скільки запитує орендодавець. У цій замітці ми викладемо кілька дуже корисних порад про те, як недорого зняти пристойну квартиру.

Отже, напевно, вам вже зрозуміло, що сума оренди буде тим дешевше, чим менший метраж буде у квартири. Так що якщо ви дуже обмежені в коштах, зверніть погляд у бік оренди кімнат і однокімнатних квартир.

Крім цього, вартість оренди знаходиться в прямій залежності від естетичного стану квартири - набагато дорожче варто орендувати житло нове або тільки що відремонтоване. Одночасно з цим спостерігається і залежність від поверху, на якому розташовуватиметься квартира: житло і на першому, і на останньому поверхах здається трохи дешевше тих квартир, які здаються в цьому ж будинку, але вже на середніх поверхах.

Врахуйте, чим далі від центру міста знаходиться житло, тим дешевшою буде його оренда. Звичайно, поряд уже не виявиться великих торгових маркетів, зупинок автобусів та магазинів. Тож, розраховуючи на мінімальний бюджет, зверніть увагу на околичне житло.

Що ж входить у суму орендної плати за житло, що знімається?

Отже, крім того, що до суми оренди включається безпосередньо плата за квадратні метри, так ще й оплата за всі експлуатаційні/комунальні рахунки на квартиру. Крім цього, за користування електрикою та за телефонною лінією, проведеною до квартири.

Однак, самостійно вам доведеться платити за користування інтернетом, міжміські/міжнародні переговори, за супутникове телебачення.

Автор: Олександр Бєлов