18-09-2017

Кому по кишені інвестиції у комерційну нерухомість?

будинок на вулиці Ковалевського

Незважаючи на важкі часи, в країні йде будівництво. Будують як житлові будинки, так і будинки, призначені для комерційної діяльності.

Більшість будівництва комерційних об'єктів припадає на: заправні станції, величезні супермаркети та магазини, сучасні СПА-салони, туристичні бази, бази відпочинку.

За рахунок власних коштів побудувати вище перераховане неможливо. Тут не обійтися без інвестування збоку.

Дуже прибутковим є вкладення у будівництво автозаправних станцій. Хоча все залежить від місцезнаходження самої станції, тобто від завантаженості траси та кількості інших заправок на певній ділянці колії. Інвестування заправок проводиться як радянськими, і закордонними інвесторами.

Затребувані для інвестування супермаркети та великі магазини. Інвестор (один або кілька), що вклав у будівництво понад 5 млн доларів, в кінцевому рахунку може отримати 150%, тобто 7, 5 млн. $. Але легко і просто здається лише на папері. А в реальному житті навіть великих інвесторів можуть чекати підводні камені з ризиком незакінченого будівництва об'єкта, здачі його без дотримання необхідних норм і правил якості та техніки безпеки, виникнення фінансових труднощів у забудовника та багато іншого.

Інвестування у будівництво сучасних СПА та косметичних салонів, оздоровчих комплексів, різних баз відпочинку, туристичних баз також потребує великих вкладень. А великий обсяг інвестицій вимагає великого занурення при управлінні подібними інвестиціями.

Окрім будівництва, багаті інвестори можуть вкладати свої кошти у будь-яку галузь промисловості.

Підготував: Олександр Бєлов