18-09-2013

Як вигідно купити нерухомість у Іспанії?

Іспанія

Вкладення грошей в іноземну нерухомість є досить вигідною інвестицією, щоправда, варто завжди аналізувати поточну ситуацію в країні. Чи варто купувати нерухомість в Іспанії зараз, коли попит на неї залишається досить низьким? Чи велика вигода від такої ризикованої угоди?

Усі ми пам'ятаємо гіркі уроки кризи 2008 року – ціни на неї впали у рази за короткий час. Світова криза, що тоді вибухнула, призвела до різкого падіння попиту на нерухомість в Іспанії. Внаслідок чого, кількість не реалізованих житлових об'єктів у цій країні досягла величезної величини. У кількісній оцінці вільного житлового фонду аналітики іспанського ринку нерухомості розходяться на думці. Одні стверджують, що в країні є 700 тисяч виставлених на продаж будинків і квартир. Інші називають цифру – 2 мільйони.

Наявність двох зазначених вище факторів спричинило значне зниження цін на житло в країні. Через складну економічну ситуацію в окремих районах Іспанії вартість одного квадратного метра житла зменшилася вдвічі. Подібна обставина дозволила іноземцям, серед яких чимало наших співвітчизників, дешево придбати нерухомість в Іспанії.

За відсутності готівки квартиру в цій південній країні можна купити в кредит, причому під низькі відсотки. Іспанські банки з великим бажанням кредитують іноземців, які вирішили придбати нерухомість. За позитивного рішення кредитора позичальник отримує на руки 110% від загальної вартості житла. Цієї суми цілком вистачить на купівлю житла та оплату всіх податків, зумовлених проведенням вищезгаданої процедури.

Нечувана щедрість іспанських банкірів пояснюється фінансовою неспроможністю більшої частини іспанців, які свого часу взяли іпотечний кредит. Тепер банки намагаються реалізувати квартири, що накопичилися в них, і повернути свої гроші, встановивши за їх використання мінімальну переплату. Надзвичайно вигідною пропозицією іспанських кредитних організацій можуть скористатися фізичні та юридичні особи, яким потрібна нерухомість в Іспанії.

Чимало потенційних покупців житлових приміщень за кордоном цікавить питання, яким чином вони зможуть розпорядитися придбанням? Слід зазначити, що спекуляція нерухомістю можлива лише у двох містах країни – Мадриді та Барселоні. У решті місць житло можна здавати в оренду або проводити в ньому відпустку.

Придбання нерухомості дозволяє отримати дозвіл на проживання в цій країні, а також для власника житла передбачається низка послаблень щодо візового режиму. Зокрема, він може отримати багаторазову Шенгенську візу та жити у своєму закордонному будинку до 90 днів у кожному із півріч.

Автор: Олександр Бєлов