17-10-2016

Як зменшити витрати на оренду житла?

житло для оренди

Перед орендою житла необхідно звернути увагу на місце розташування, ремонт, сусідів та стан будинку. Квартири, які розташовуються в центрі, завжди дорожчі. А також ціна залежить від району, в якому квартира знаходиться. До вартості орендного житла варто плюсувати транспортні витрати, тому що якщо житло за містом, а добиратися до центру трьома видами транспорту, навряд чи така оренда вважатиметься вигідною.

Вартість оренди квартири, можливо, знизити, якщо є галасливі сусіди за стіною, попередньо узгодивши ціну з господарем. А також якщо у квартирі не проводився ремонт довгі роки, домовитись з господарем, що вами буде зроблено ремонт, але господар знижує оплату або на час ремонту не стягує квартирну оплату взагалі.

Для того щоб знизити витрати на житло, що орендується, першу чергу слід знизити споживану воду, електрику і газ. Щоб знизити витрати води, є кілька варіантів. Наприклад, зменшити струмінь із крана або кип'ятити воду самостійно, або встановити бойлер, якщо ви збираєтеся прожити в орендованій квартирі довго. Це значно скоротить оплату.

Зменшити витрати на електрику, можливо, встановивши по всій квартирі енергозберігаючі лампочки. Слідкувати за тим, щоб світло горіло тільки в одному приміщенні.

Якщо квартира мебльована також варто домагатися зниження вартості, тому що всі меблі будуть купуватися вами. Можливо, розглянути такий варіант, що ви купуєте меблі, господар знижує вартість, але коли ви з'їжджаєте, меблі залишається господарю.

При пошуку квартирі не потрібно посередник, як правило, для цього будуть потрібні додаткові кошти. Найкраще шукати житло самому, переглянувши безліч варіантів. А також без посередника легше порозумітися з господарем. Однак у більшості випадків пошук житла для оренди відбувається саме через посередників.

Перед орендодавцем слід показати себе з хорошого боку, що ви обережні, надійні в оплаті, що у вас є постійна робота і те, що житло ви маєте намір знімати надовго. Якщо ви сподобаєтеся господареві, цілком можливо, що він знизить оплату. Господар також зацікавлений у довгостроковій співпраці, тому йому легше поступитися в ціні, і не доведеться щомісяця шукати нового мешканця. Для того, щоб підкріпити свої слова перед орендодавцем, надайте йому оригінал та копію паспорта, довідку з роботи, з рекомендаційним листом та витяг з банку про те, що боргів у вас немає. Також можна дати телефон родича.

Господарі охоче поступаються ціною, коли не треба укладати договір про оренду і все тримається тільки на чесному слові. Це ризик для мешканця, а господаря це рятує від зайвої сплати податків. Тут договір укладається, але не засвідчується у нотаріуса та не несе жодної офіційної сили.

Дуже важливо для оренди підшукувати зговірливого господаря, оскільки навряд чи ви зможете домовитися про будь-які послуги або зниження оплати надалі або якщо виникнуть конфліктні ситуації. Важливо, щоб ви відчували, що ви сподобалися господареві, і у вас також виникла взаємна симпатія.

Автор: Олександр Бєлов