17-09-2013

Розпродаж на закордонному ринку: як купити нерухомість і не помилитися

Нерухомість за кордоном

Найчастіше закордонний ринок робить знижки та організовує розпродажі з метою залучення інтересу покупців.

Відбувається це особливо у розпалі підготовки до Нового року, адже немає нічого простішого, ніж продати старий та малопривабливий товар у період свят. Достатньо робити невелику знижку і будинок тут же куплять. Але ж ніхто не хоче бути ошуканим, а тому треба розбиратися в знижках та в їхньому сенсі. Можливо, іноді це допомагає зберегти невеликий відсоток грошей, інколи ж навпаки. Розберемося разом.

Особливо привабливі акції

У такі акції входять не тільки знижки за покупку житла, а й якийсь приємний подарунок на додачу, починаючи від дрібниці і закінчуючи якоюсь мікрохвильовою піччю. А іноді організатори виявляють наявність багатої фантазії та пропонують встановити вивіску з ім'ям першого покупця останньої квартири. Дрібниця а приємно. Так мотивують народ.

Але в основному потенційний покупець нерухомості не планує брати на додаток машину або прикрашати себе татуюваннями в подарунок. Куди краще для нього, якщо йому запропонують якісь вигідні умови для покупки чи суттєві знижки. Але! Ніхто не збирається робити великі знижки на житло, оскільки продавцю нічого з цього не лишиться.

Можна придбати квартиру на вигідних умовах, якщо внести оплату за неї відразу ж. Ви виглядатимете в очах продавця як впевнена в собі людина, а агентство зробить невелику знижку вам за таку сміливість та надійність. Тільки так. Але не кидайтесь на пропозиції про знижки, розміщені в оголошеннях, при покупці квартири з видом на море та іншими перевагами. Або там шумно, або вигляд зовсім не на морі, а у двір.

Дуже часто господарі чи ріелтори навмисно підвищують ціни на квартири, а потім начебто роблять знижку. Але це можна самому проаналізувати, попередньо дізнавшись про початкову ціну.

Справжня знижка – від 5 до 10 відсотків. Якщо вам пропонують 15% знижки, значить щось з квартирою не в порядку. Або там борги або компанія-забудовник має дуже серйозні проблеми з фінансового боку. Одне ясно точно, тут щось нечисте.

Не купуйте житло за кордоном у грудні чи січні. Це місяці відпочинку. А ось у лютому можна укласти вдалу угоду, оскільки ціни взимку досить низькі. Враховуйте умови конкретної країни. Для літньої покупки, наприклад, чудово підійде Туреччина.

Отже, проаналізуйте спочатку країну, в якій плануєте купувати житло, приплив туристів, коли знижується попит серед мешканців і багато іншого.

Автор: Олександр Бєлов