07-11-2011

Рейтинг найпривабливіших ринків нерухомості

будівлі

Столиця РФ посіла перше місце у рейтингу E-REGI, підготовленому компанією LaSalle Investment Management.

У 2011 році рейтинг, до якого потрапили міста, де ринок нерухомості є найперспективнішим, включає 326 регіонів у 33 країнах Європи із загальною кількістю населення близько 780 млн осіб.

Експерти відзначили винятковий потенціал зростання Москви, де в середньостроковій перспективі переважатиме високий попит на нерухомість. Укладачі рейтингу врахували величину самого міста, а також його потенціал.

Лондон, який минулого року очолив рейтинг, опустився на один рядок через зміну ВВП та зростання зайнятості. Поточна глобальна фінансова нестабільність впливає також на британську столицю. У той же час за забезпеченістю та розвиненістю ділового середовища Лондон, як і раніше, набагато випереджає конкурентів, у тому числі й Москву, проте значно програє останньому в потенціалі зростання.

Третє місце у 2011 році утримав Мюнхен, далі йдуть Париж, Стамбул, Люксембург, Стокгольм, Осло, Копенгаген та Штутгарт. Особливо виділяється динаміка Стамбула, який два роки тому був на 75-му місці, а рік тому – на 25-му. У LaSalle Investment Management зазначили, що місто стрімко перетворюється на регіональний фінансовий центр.

Київ опинився на 58 місці, опустившись за рік на дві позиції. Експерти ринку нерухомості визнають, що місто не може похвалитися високою розвиненістю бізнес-середовища, але визнають його потенціал.

Зазначимо, що рейтинг E-REGI є своєрідним гідом для інвесторів, девелоперів та орендарів, який демонструє лідерів та аутсайдерів ринку нерухомості.

Раніше дослідження CBRE показало, що столиця Великобританії залучає вп'ятеро більше неєвропейських інвесторів, ніж найближчі міста-конкуренти.

За матеріалами Кореспондент.biz.