16-03-2016

Рейтинг найбагатших людей ринку нерухомості

будівлі

Журнал Forbes опублікував рейтинг найбагатших людей, в активах яких більшість займає нерухомість.

1 місце. Ван Цзяньлінь, КНР

Статки бізнесмена та депутата зборів народних представників Китайської Народної Республіки оцінюються в 27,8 млрд доларів. Йому належить Dalian Wanda Group, яка будує житлову та комерційну нерухомість. У портфелі компанії є торгові центри, офіси, розважальні комплекси та інші проекти. Цзяньлінь також володіє американською кінокомпанією Legendary Entertainment та мережею кінотеатрів AMC Entertainment.

2 місце. Лі Шаукі, Гонконг

Статки 21,5 млрд доларів. 88-річний підприємець має активи девелоперської компанії Henderson Land Development.

3 місце. Міхаель Отто, ФРН

Статки 18,1 млрд доларів. Він контролює компанію Otto Group, яка будує заводи, офіси, склади та торгові центри, а також займається онлайн-торгівлею меблями та товарами для дому.

Загалом у світі налічується 184 доларові мільярдери, в активах яких нерухомість займає суттєву частину, підрахував Forbes. Велика частка подібних бізнесменів (99 із 184) проживає в Азії. Серед них 42 представляють КНР, 25 – Гонконг, сім – Індію та шість – Сінгапур.

Проте перше місце за кількістю доларових мільярдерів у сфері нерухомості залишається за США: із цієї країни до списку потрапили 44 комерсанти. У першій десятці Forbes потрапили: один китаєць, три представники Гонконгу, по два зі США та Великобританії.

За матеріалами РБК Нерухомість