16-11-2020

Який бізнес підходить для спального району

продуктовий магазин

Насамперед, треба враховувати, що магазини у спальних районах особливо відвідувані людьми перед роботою та після робочого дня. Потрібно орієнтуватися на потреби покупців, уявити, чого вони потребують після трудового дня. Звичайно, це не стильний одяг і брендове взуття. Людина думає про продукти до вечері, про якесь побутове приладдя.

Отже, спальний район підходить для продажу продуктів харчування, предметів побуту. Ремонт одягу та взуття, кафетерій також будуть потрібні.

Громадське харчування

Хтось лінується готувати, хтось не встигає вранці постояти біля плити. Таких людей рятує сніданок або готові бутерброди в якійсь точці громадське харчування: бістро, кафе, барі, кафетерії. Головне – правильне розташування точки, поряд із дорогою. Ще продумати ціноутворення, і прибуток буде забезпечено.

Магазин продуктів

Для спального району це бездоганний бізнес. Після роботи, як правило, із покупців накопичуються черги. А якщо організувати готові бутерброди, то прибутки будуть і від ранкових покупців, адже у багатьох на сніданок немає часу.

Господарський магазин

Продавати побутову хімію та господарські товари теж дуже вигідно у спальному районі. Господині не проходять повз ці точки. Пральні порошки та засоби для чищення необхідні, щоб підтримувати порядок у будинку. При достатній площі приміщення можна задуматися і про універсальний магазин. Торгівля продуктами та господарськими товарами в одній точці дуже прибуткова у спальному районі.

Послуги

Крапка з ремонту одягу або ремонту взуття також матиме попит у місцевих жителів. Має сенс встановлення копіювального апарату та комп'ютера для роздруківок та ксерокопіювання. До цього зазвичай додається продаж сім-карт, батарейок, канцтоварів. Дохід з такого бізнесу не дуже великий, зазвичай підприємці підвищують прибуток відкриттям кількох точок у різних районах.

Наразі найбільш стабільне підприємництво у спальному районі засноване на закладі громадського харчування чи побутових послуг. Невеликі продуктові магазини поступаються конкурентною боротьбі великим мережевим супермаркетам.

Раніше ми розповіли про те, що необхідно враховувати до відкриття продуктового магазину.

Автор: Олександр Бєлов