15-12-2016

Який офіс краще

офіс

Для нормального функціонування кожної серйозної компанії потрібне офісне приміщення. Воно може мати різну площу та відрізнятися плануванням. Так Так. Офіс це не просто прямокутний зал з якимось меблюванням або без такого. Існує кілька варіантів систематизації офісного простору. Знання їх характеристик допоможе визначитися з вибором правильного та відповідного до ритму вашої роботи приміщення.

Open space: переваги та недоліки

Це тип офісу, де співробітники виконують свої функції, перебуваючи в єдиному просторі, який не має перегородок або розділових стін. Крім ефективного використання площ, ви отримуєте можливість постійного контролю якості роботи персоналу. Відкритий простір обслуговується загальною вентиляцією. Тут просто розвести комунікації. Є можливість заощадити на освітленні. За потреби нескладно зробити перестановку.

Основним мінусом такого систематизування є зайвий шум, який неодмінно буде присутній у загальному офісному залі. Він стомливий і може зашкодити якості роботи персоналу. Другим негативним моментом буде відсутність власного простору. Проблема вирішувана лише частково. Для виділення начальної зони можна використовувати стелажі та шафи.

Закритий простір

Оренда офісів часто наводить підприємців до бізнес-центрів, де їм пропонують офіси кабінетного типу. У такому приміщенні кожного співробітника або групи буде окреме, відгороджене перегородками, що створюють атмосферу усамітнення, робоче місце. У такому офісі тихо та комфортно, проте, дана організація простору не підходить колективам, діяльність яких потребує постійного спілкування між собою. Найчастіше такі офіси орендуються юридичними фірмами.

Недоліки

В офісі кабінетного типу розміщується менше працівників, ніж на тій самій площі відкритого. Є потреба в індивідуальному підведенні вентиляційної системи.

Комбіновані офіси

У цьому варіанті окремі ізольовані дони винесені бухгалтера і топ-менеджери. Всі інші працюють у залі відкритого типу. За таким принципом часто організовується робота фінансових та аналітичних компаній.

Ознайомившись з основними характеристиками типових офісів, подумайте, як організована робота у вашому випадку. Це допоможе прийняти правильне рішення та орендувати офіс з оптимальною організацією простору.

Автор: Олександр Бєлов