15-12-2014

Підготовка квартири до продажу

квартира

Продаж нерухомості завжди займає багато часу як у продавця, так і у покупця. І якщо ви продаєте свою квартиру, ви повинні розуміти, що ваші потенційні клієнти мають багато пропозицій, крім вашого, а ось часу у них, швидше за все, не так багато. Саме для того, щоб швидко продати квартиру та не втратити клієнта, ви повинні підготуватися до такої угоди заздалегідь.

При продажі квартири вам необхідно заздалегідь провести її огляд. Уважно огляньте всі приміщення, зрозумійте для себе, що у хорошому стані, а що – у поганому. Якщо у вас є можливість, то відремонтуйте всі похибки та недоліки. Можливо, це не суттєво додасть у ціні вашій квартирі, але сприятливе враження на покупця обов'язково зробить. Адже набагато приємніше прийти в чисту та доглянуту квартиру, ніж у брудну, в якій відвалюються шматки від стін.

Купуючи квартиру, покупець обов'язково поцікавиться у вас про те, в якому стані знаходяться комунікації, які в ній є несправності. Не варто це ховати від нього. Правда, рано чи пізно випливе назовні, і ви втратите довіру в очах покупця. До того ж, якщо ви не попередите його про відомі вам поломки, то покупець має повне право анулювати вчинення правочину в судовому порядку. І це спричинить втрату часу, грошей і покупця.

Якщо ви хочете купити, продати або здати квартиру, то дуже важливо заздалегідь підготувати усі документи на квартиру. Зробіть так, щоб вони були максимально готові до здійснення необхідної угоди. Якщо їх не підготувати до огляду квартири потенційним покупцем, то вони можуть уникнути вас. І річ не тільки в економії часу. В даний час на ринку нерухомості провертають свої справи велика кількість шахраїв. Саме тому будь-який потенційний покупець спочатку захоче переконатися в тому, що має справу з власником квартири, а не зі злочинцем.

Для підготовки документів необхідно переконатися в тому, що всі необхідні папери знаходяться у вас на руках. Якщо це не так, необхідно терміново зібрати їх. Потім випишіть з квартири всіх тих, хто там прописаний. Заручіться згодою на продаж всіх тих людей, які мають майнове претензія на цю квартиру.

Займаючись підготовкою до продажу квартири, вам необхідно заздалегідь зробити все, щоб процес угоди зайняв якнайменше часу.

Автор: Олександр Бєлов