15-08-2014

Різноманітність вибору новобудов

Новобудова Митищі

Якщо раніше більшість районів забудовувалися будинками з квартирами типового планування, то сьогодні забудовники пропонують широкий вибір квартир від економ-класу до елітної нерухомості.

Говорячи про новобудови, можна виділити квартири економ-класу, житло бізнес-класу та елітні квартири, що відрізняються високою ціною, місцем розташування та наявністю не тільки необхідних зручностей, а й додаткового сервісу на найвищому рівні.

Житлові будинки з квартирами економ-класу масово зводяться в багатьох регіонах і можуть розташовуватись у будь-якому районі міста чи передмісті. Невисока ціна квадратного метра робить таке житло доступним молодим сім'ям, а також людям, наприклад, які купують перше житло і обмежені коштами. Прикладом може бути новобудови від забудовника в Митищах. Таке житло розраховане на громадян однієї соціальної групи, а у поверховому плані житлового будинку переважають одно-двокімнатні квартири. Забудовник, мінімізуючи витрати на будівництво житлового будинку, оснащує квартири лише найнеобхіднішим, встановлюючи недорогу сантехніку, лічильники на воду та електрику, сучасні склопакети, використовує при обробці квартир недорогі матеріали, а також нехтує додатковою інфраструктурою. Прибудинкова територія передбачає наявність дитячого майданчика, місць для паркування, в деяких випадках паркінгу. Таким чином, будинки економ-класу – це будинки, зведені з мінімальним урахуванням вимог, необхідних для ухвалення будинку в експлуатацію держкомісією.

Підвищення комфорту означає підвищення ціни за квадратний метр, а також квартиру загалом. Люди, готові платити за додаткові зручності, розглядають придбання нерухомості в новобудовах бізнес-класу, які зводяться або в центрі, або в районах, що наближаються до нього. Для таких будинків співвідношення ціни та якості оптимальне. Планування квартири в будинку бізнес-класу може бути індивідуальним, нерідко будинки об'єднані в житлові комплекси, обслуговуванням яких займається ТСЖ або компанія, що управляє. У квартирах передбачено якісне оздоблення, лічильники на електрику та водопостачання, повністю обладнано інфраструктуру будинку: паркувальні місця, дитячий ігровий майданчик, паркінг, служба охорони. У деяких випадках передбачено гостьову стоянку.

Якщо будинки економ та бізнес-класу в більшості випадків – висотки з кількома квартирами на поверсі, то елітне житло – найчастіше малоповерхові будинки з однією-двома просторими квартирами на поверсі. Це статусне житло, а продавцем ведеться своєрідний відбір серед охочих придбати елітну нерухомість. Мешканці такого будинку, як правило, VIP – особи одного соціального статусу. Елітні будинки зводяться в центральній частині міста, площа квартир в них становить від 80 м², а при оздобленні приміщень використовуються найсучасніші дизайнерські напрямки та технології. Підігрів підлоги, автономна система водопостачання, встановлення фільтраційної системи води, автономного генератора електроенергії, ліфт у підземний паркінг, виділений канал інтернет, супутникове телебачення – це лише частина начинки елітного будинку. Високі вимоги висуваються до системи безпеки, благоустрою закритої прибудинкової території. У будинку діє пропускна система, що повністю виключає проникнення сторонніх осіб. Найчастіше елітне житло називають «Клубними будинками».

Поза будь-якими класифікаціями знаходиться соціальне житло, будівництво якого регламентується виключно будівельними нормами та правилами.

Автор: Олександр Бєлов