15-07-2016

Нерухомість Барселони молодшає

Барселона

Кількість старої нерухомості на території Каталонської столиці досить швидко зменшується. Починаючи з 2002 року у фонді Барселони було одинадцять відсотків нерухомості, збудованої у дев'ятнадцятому столітті і раніше. Минулий з того року час призвів до видалення з міських вулиць двох з половиною тисяч подібних будівель.

Певний вплив має і кількість житла, що знову зводиться, та інших об'єктів нерухомості, наприклад, забудовується раніше повністю промислова зона Побленоу, що стала в певному сенсі рекордсменом за темпами даного процесу у всій столиці Каталонії. У цьому районі поступово освоюється і колишня зона олімпійських об'єктів від ігор XNUMX-го року минулого століття.

До цього аналогічним бумом нового будівництва в Барселоні були шістдесяті-сімдесяті роки, тоді протягом півтора десятка років з'явилося три сотні нових об'єктів, в першу чергу на території Ноу-Барріс, Сан-Марті та Орта-Гінардо.

Сьогодні найбільш «старим» із забудови районом Барселони є Сьютат-Велья, де близько сорока відсотків існуючої сьогодні нерухомості було закладено до початку ХХ століття. Усього столиця Каталонії сьогодні має вісімдесят чотири тисячі поки що заселених старовинних будинків та квартир.

Підготував: Олександр Бєлов