15-02-2016

Інвестування в нерухомість як бізнес

навколо будинку монети

Для того щоб інвестувати в нерухомість потрібно мати хоч якийсь досвід інвестування, знати всі тонкощі цього виду вкладень. Як і в якійсь грі, якщо ви не знаєте правил, то логічним її завершенням буде лише поразка. Так, протягом тривалого часу можна і так з'ясувати правила вже в процесі гри. Але в реальному житті це може коштувати величезні гроші. А ось щоб набратися досвіду і стати справжнім інвестором, так би мовити, відчути всіма своїми рецепторами смак пасивних грошей, потрібно запастися терпінням і починати інвестувати наявні кошти в дрібну нерухомість. У міру накопичення досвіду вже поступово переходити до більших об'єктів. Багато хто вигукне, що у них немає грошей. Насправді це лише відмовки. Коли знайдеться відповідний об'єкт нерухомості, кошти на його покупку буде набагато легше знайти. Навіть банки охоче кредитують тих, хто хоче інвестувати у нерухоме майно.

До вибору нерухомості для інвестування варто підходити дуже ретельно, розібравши все підводне каміння, і в жодному разі не поспішати. Іноді вигідна угода за тим чи іншим майном, може надалі загрожувати великими втратами. Як і в будь-якому бізнесі, тут теж є певна частка ризику. Не варто про це забувати. Мінімізації ризиків сприятиме детальне вивчення всіх нюансів конкретної угоди. Також на перших етапах не варто зловживати позиковими коштами, тому що при невдалому збігу обставин недостатній обсяг досвіду та знань не зможе сприяти сприятливій реабілітації вашого бізнесу. Однак за хорошої фінансової освіти інвестування в нерухомість принесе відмінний пасивний дохід, який за бажання можна реінвестувати в інші об'єкти. І звичайно ж, будь-який інвестор, що поважає себе, страхує свої вкладені кошти. Ті, хто стикався з іпотечним кредитуванням, добре знають, що банки завжди вимагають застрахуватися від таких випадків, як втрата постійної роботи, визнання непрацездатним, втрата інших джерел доходу. Ось це якраз і є наочним прикладом того, як роблять справжні інвестори.

Згодом, навчившись аналізувати всі характеристики об'єкта нерухомості, ви зможете з легкістю відрізняти хороші угоди від поганих. Вдосконалюється ваша інтуїція. У деяких випадках вона є незамінним помічником. І ніколи не слід сподіватися на удачу. Це більше нагадуватиме гру в рулетку, ніж усвідомлене інвестування. Дрібні об'єкти нерухомості допоможуть забезпечити ліквідність активів, поки фондовий ринок занепаде. Що й дає певну перевагу над іншими видами вкладень своїх коштів. Завжди потрібно особисто контролювати свій бізнес, тримати все під контролем. Звичайно, використовувати кваліфікованих бухгалтерів, юристів та ріелторів просто необхідно, оскільки всього знати неможливо. Але останнє рішення з будь-якого питання завжди має бути за вами як головним власником бізнесу.

Автор: Олександр Бєлов