15-02-2021

Квартири подобово: чи це зручно?

квартира

В останній час подобова здача житла набирає обертів. Перечекати час між літаками чи поїздом, провести вечірку та безліч інших причин, через які людям потрібне житло на короткий термін, стали відмінними двигунами розвитку цього напрямку у сфері нерухомості.

Більшість людей ставляться до таких квартир з побоюванням, вважають за краще не зв'язуватися, а платити великі гроші в готелях або спати в залі очікування. Однак усупереч упередженням більшість квартир, які здаються подобово, знаходяться у відмінному стані, мають безкоштовний Wi-Fi і стануть гарним місцем, де можна відпочити.

Найчастіше послуги з оренди подібних квартир здійснюють або приватники, поки шукають постійних мешканців (або ті, хто мають постійних клієнтів - відрядження) або ж компанії-власники, для яких здавання житла подобово безпечніший спосіб заробітку, ніж постійні мешканці.

Як можна визначити сумлінного орендодавця та не потрапити у неприємну ситуацію

По-першеВибирайте орендодавця, який не приховує фотографій квартири і готовий надати документи, що підтверджують його право власності.

По-друге, нормальний орендодавець запропонує укласти якщо не договір, то хоча б розписку в отриманні від вас грошей, а ви розпишетесь відповідно за майно, що знаходиться в квартирі.

І, по-третє, нормальний орендодавець завжди чітко називає ціну, адресу, призначає зустріч у самій квартирі.

Після того як ви поспілкувались із власником та підписали всі необхідні документи, можете сміливо в'їжджати у квартиру.

Найчастіше в квартирах, що здаються на добу, можна знайти все необхідне для життя - спальні місця та приладдя, постільну білизну, весь необхідний посуд побутову хімію. У ванній кімнаті інколи знаходяться одноразові мило, шампунь та щітка. Деякі власники залишають навіть лазневе приладдя (губка, рушники). За негласними правилами на холодильнику на вас чекає повна інформація про квартиру — адресу, телефон власника, логін та пароль від Wi-Fi.

Раніше ми розповіли про те, яким має бути сервіс компаній, керуючих подобовим житлом.

Автор: Олександр Бєлов