14-03-2014

Важливі моменти оренди власної квартири

будинок на долоні

Бажання заробити гроші нерідко призводить до думки зайнятися невеликим бізнесом по здачі власної квартири. Бажання похвальне і обіцяє гарний заробіток, але потрібно знати підводні камені та вміти грамотно підійти до питання оренди.

Перш ніж знайти майбутнього квартиронаймача, необхідно визначитися з деякими важливими моментами.

По-перше, ціна. Можна взяти ціну навмання, як то кажуть «з голови», але такий підхід непрактичний, оскільки часто може не мати нічого спільного з реальністю. Набагато продуктивніше не полінуватися, купити газети з нерухомості, або залізти на спеціальні сайти в інтернеті, на яких розміщені оголошення про оренду однокімнатних квартир в Одесі подобово або довгостроково, та уважно проштудювати цінову політику. Особливо пильну увагу треба приділити квартирам у вашому районі та метражі, який здається. На основі прочитаного легко підібрати оптимальну ціну зі здачі своєї квартири, яка влаштує вас, як орендаря і не відлякає квартиронаймачів.

По-друге, варто визначитись на який термін, ви плануєте здавати квартиру. Адже є кілька варіантів здачі: на тривалий термін та здавання квартири подобово. У кожному з варіантів свої плюси та мінуси. Так, наприклад, здаючи квартиру подобово, ви можете отримати більше грошей, але повинні бути готові, що квартира буде використовуватися здебільшого як гніздечко для любовних побачень. Здаючи квартиру на тривалий термін, Ви заробите менше, зате отримаєте такого орендаря, який дбатиме про вашу квартиру, так як це буде його житлом.

Щоб знайти мешканців можна скористатися всіма засобами масової інформації, а можна піти грамотнішим шляхом і довірити справу професіоналам, тобто звернутися в агентство нерухомості. Звичайно, за послугу візьмуть гроші, але потім ви витрачені кошти з лишком компенсуєте, і пошук через агентство нерухомості має незаперечні плюси: ваше житло просувають аси своєї справи, укладається договір.

Якщо вам шкода платити комісійному агентству, тобто варіант не платити їх, але ці гроші агентство потім зніме з вашого квартиронаймача. Та й просуватися по здачі ваше житло буде черепашою темпами.

І насамкінець не пошкодуйте грошей на якісний замок, адже будь-який квартиронаймач хоче бути впевненим за безпеку свого майна.

Здача власної квартири може виявитися чудовою підмогою до свого бюджету, головне грамотно підійти до питання здачі, і грошовий потік забезпечений.

Автор: Олександр Бєлов