14-01-2015

Найдорожчою нерухомістю планети визнано Букінгемський палац

Букінгемський палац

Найдорожчим будинком Землі визнано резиденція англійських монархів – Букингемський палац. Вартість цього розкішного маєтку оцінюється в один мільярд фунтів стерлінгів.

Друга за вартістю будівля у світі розташована на території колишньої британської колонії – в індійському місті Мумбаї (колишній Бомбей). 27-поверховий хмарочос, що має назву «Антилія», оцінюється в 630 мільйонів в еквіваленті англійської валюти. Ця будівля належить індійському мільйонеру Мукешу Амбані. Цікаво, що у списку ТОП-10 найдорожчих будинків згадується ще один представник Індії, який має нерухомість вартістю 140 мільйонів фунтів. Власника звуть Лакшмі Міттал, а вищезгаданий будинок розташований у Лондоні. Цей будинок займає п'яту сходинку рейтингу.

Тепер варто повернутись до третього місця списку. Особняк, який розташувався на цьому почесному місці, знаходиться в Бельгії і належить бельгійському монарху, що діє. Вартість особняка – 500 мільйонів фунтів.

Четверта за вартістю нерухомість на Землі знаходиться в Америці, в Нью-Йорку і належить американському магнату Айру Реннерту. Серед іншого, його маєток обладнано власною електростанцією. Вартість цього особняка оцінюється у 156 мільйонів фунтів.

Американцям належать також місця з шостого до восьмого: на шостому місці розташувався особняк у японському стилі, яким володіє відомий бізнесмен Ларрі Елісон (126 мільйонів фунтів); на сьомому місці – особняк магната Вільяма Рендольфа Херста (120 мільйонів фунтів); на восьмому місці – резиденція компанії Pinnacle (97 мільйонів фунтів). Цікаво, що дві перші будівлі розташовуються у сонячному штаті Каліфорнія, а третя – у сніговій Монтані.

Дев'яте та десяте місце зайняті представниками пострадянських країн – Росії та України. На дев'ятому місці розташувався Роман Абрамович зі своїм лондонським будинком, цінним у 88 мільйонів фунтів стерлінгів, а на десятому – українка Олена Франчук (дочка екс-президента країни Кучми), будинок якої також знаходиться у столиці Великобританії.

Підготував: Олександр Бєлов