14-08-2019

Нова система боротьби з рейдерством в Україні

механізми

Рейдерство – це одна з головних проблем України, яка стримує розвиток бізнесу та інвестицій. Як планують боротися з відтисканням нерухомості та бізнесу в країні розповів Дмитро Дубілет, співзасновник Monobank та радник голови СБУ.

В Україні буде створено систему, яка повідомляє власників про перехід прав на їхнє майно іншій особі.

  1. Дати громадянам та бізнесу можливість безкоштовно підписуватися на повідомлення про те, що їхня нерухомість чи бізнес змінює власника. Сьогодні послуга платна і стосується лише певної частини нерухомості.
  2. Повідомляти громадян, навіть якщо вони не підписалися. Яким би простим сервісом підписки не був, більшість громадян на нього не підпишуться. Тому необхідно навчитися надсилати їм повідомлення у будь-якому випадку.
  3. Повідомляти як про вже скоєних угодах, а й у тому, що це угоди готуються. Якщо вашу квартиру або бізнес вже віджали, процес повернення може бути довгим і стомлюючим. Ми повинні зробити так, щоб ви отримували повідомлення про реєстраційну дію ще на етапі підготовки. Одночасно ми хочемо дати можливість громадянам загальмувати таку угоду.

Нагадаємо, дослідження 2019 Global CEO Outlook визначило основні загрози зростання бізнесу в Україні, на думку керівників компаній.

Підготував: Олександр Бєлов