14-03-2018

Індекс справедливої ​​вартості комерційної нерухомості (4 квартал 2017 року)

графік зміни справедливої ​​вартості

У 4 кварталі 2017 року індекс справедливої ​​вартості комерційної нерухомості продовжив знижуватися та досяг рівня 1 кварталу 2006 року.

Про це повідомили у компанії Cushman & Wakefield, яка проводить щоквартальний звіт «Європейський індекс справедливої ​​вартості». Для складання звіту було проаналізовано 123 європейські ринки офісної, торгової та логістичної нерухомості.

Зниження рівня індексу справедливої ​​вартості свідчить як про високий рівень розвитку ринку нерухомості про невелику кількість найкращих активів для продажу.

"Справедлива вартість" (fair value) - це адекватна компенсація ризиків п'ятирічного періоду володіння інвестором майновими правами на кращі активи.

За допомогою запатентованої метрики кожен ринок було зіставлено зі «справедливою вартістю» – адекватною компенсацією за ризик володіння інвестором основними активами протягом п'ятирічного періоду. У четвертому кварталі 2017 року лише 19% індексу було класифіковано як «недооцінені». Логістика залишається найбільш привабливим сектором, причому 39% ринків класифікуються як "недооцінені", а лише два - "оцінені повною мірою".

Москва залишається на вершині таблиці «недооцінених» європейських ринків, посівши перше та третє місце у секторах торгової та офісної нерухомості відповідно. Будапешт (ринок рітейлу) посів друге місце, а закривають п'ятірку ринки логістики в Будапешті та Дубліні.

За матеріалами Cushman&Wakefield.