13-05-2014

Огляд нерухомості перед покупкою

огляд квартири

Один із пунктів, який необхідно виконати, щоб не створити собі проблем після придбання житла – це ретельний огляд приміщень квартири чи будинки. Дуже багато хто говорить про це, але як це робити - почути або прочитати можна рідко. Адже огляд запропонованої квартири може показати, як заявлена ​​ціна відповідає реальній вартості квартири.

Насамперед необхідно оглянути будинок. У випадку з квартирними будинками є проблема: квартира може виглядати чудово, умови покупки можуть бути такими ж, але будинок може бути в жалюгідному стані, і засліплений привабливою пропозицією, покупець може не помітити очевидних проблем.

Стіни будинку можуть бути вкриті тріщинами, що говорить про його аварійний стан або близькість до такого. Як відомо, держава рідко виділяє гроші на відновлення житлового фонду та, як правило, перекладає ремонт будинку на його мешканців. Не варто забувати і про стіни у самій квартирі. Якщо помітні численні тріщини, треба остерігатися: наявність тріщин у загальних приміщеннях, на стінах усередині будинку, у квартирі говорить про серйозні проблеми у конструктивних елементах будівлі.

Багато може сказати стан підвалу: якщо стіни в ньому покриті плямами, труби протікають, то знос будинку протікає набагато швидше. До того ж через вогкість у власників квартир, що знаходяться над підвалом, постійно виникатимуть проблеми зі здоров'ям.

Якщо, наприклад, надійшла пропозиція купити квартиру на верхніх поверхах, бажано ознайомитися зі станом стелі та даху будинку. Навряд чи варто купувати квартиру в будинку, в якому протікає дах.

Огляд сантехнічного обладнання у санвузлі допоможе виявити спроби приховування течі. Як правило, стан труб може сказати багато про що.

Сьогодні великою популярністю користуються вікна із пластику. При їх огляді необхідно приділити увагу механізмам відкриття і фурнітуру. Дерев'яні вікна не повинні бути старими, інакше доведеться щороку забити їх плівкою, або замінити на нові.

Окрема розмова – це система опалення. У найкращому випадку в квартирі встановлюють котел для індивідуального опалення. Якщо в будинку працює центральна система опалення, краще поцікавитися у сусідів про її роботу. Адже труби можуть зовні бути в хорошому стані, а система опалення може працювати погано або не працювати зовсім.

Деякі власники перед продажем житла роблять у ньому ремонт – це значно підвищує ціну. Але якщо ремонт неякісний, зроблений недбало, немає сенсу віддавати за нього гроші.

Автор: Олександр Бєлов