13-03-2017

Способи отримання прибутку з комерційної нерухомості

магазин на Дерибасівській

Більшість людей чули таке словосполучення, як комерційна нерухомість, але мало хто знає, що воно означає. До комерційної нерухомості належать: офіси, перукарні, магазини, торгові центри, фітнес-центри, ресторани, паркування, склади, заводи, будівельні майданчики, кафе, бари, виробничі приміщення, земельні ділянки. На нашу думку, навіть житло, яке здається в оренду, можна зарахувати до комерційної нерухомості.

Для того щоб вкласти кошти в цю нерухомість, насамперед потрібно визначитися для якої мети ви купуєте це майно. Найпоширенішими цілями інвестування є купівля нерухомості з метою її подальшого перепродажу, щоб її здавати в оренду і, щоб розвивати власний бізнес.

Якщо правильно поставити концепцію експлуатації цього майна, можна заробити у ньому непогані кошти. Ось, наприклад, якщо ви вирішили зайнятися ресторанним бізнесом, але купили приміщення складського типу, то це не принесе вам прибутку, а лише додасть клопоту.

У сучасному світі стає дуже популярним вкладати кошти в комерційну нерухомість, навіть більше, ніж у житлову.

Різні види бізнесу потребують комерційної нерухомості різні вимоги. Наприклад, те, що добре для ресторану, абсолютно не підійде для торгової площі або офісу.

Якщо ви вирішили купити комерційну нерухомість для того, щоб розвивати свій бізнес, насамперед вам потрібно визначитися з місцем розташування цього майна, аналізувати цей район на наявність схожого бізнесу та його можливості.

Якщо ви у цій справі непрофесіонал і з комерційною нерухомістю стикаєтесь вперше, то краще звернутися до досвідченого ріелтора, який вам у всьому допоможе, покаже і щось порадить.

Існує кілька способів оптимізації комерційної нерухомості

Перший спосіб – це модернізація наявного бізнесу. Наприклад, ви купили перукарню середнього рівня, зробили ремонт у ній та вивели її на інший рівень. Замість салону-перукарні - став салон краси.

Другий спосіб – це перепрофілювання існуючого бізнесу. Це коли власник повністю змінює призначення комерційної нерухомості – замість магазину відкривається бар чи ресторан.

Третій спосіб – це бізнесу з нуля. Наприклад, ви купили житлову площу, але переробили її в нежитлову та готові приміщення стали здавати в оренду під магазини, кафе, ресторани, перукарні тощо. Або розпочали власний бізнес у цьому приміщенні – тоді основний прибуток буде не з ренти, а від самого бізнесу.

Автор: Олександр Бєлов