13-08-2013

Оформлення нерухомості в стилі лофт

стиль лофт

У наш час модні тенденції представлені у вигляді «повернення в минуле»: стиль одягу, архітектура, ну і звичайно ж, внутрішній інтер'єр.

Не обійшлося, звісно, ​​без впливу західних тенденцій. Адже саме богема Лондона, Берліна та Нью-Йорка першою оцінила оригінальний дизайн та необмежені можливості фабричних будівель 19 – початку 20 століть, переобладнавши їх у розкішні апартаменти для привілейованого класу. Але не кожному зручно жити в такому цеху, та й ціна такої нерухомості по кишені одиницям.

А ось використання окремих елементів цього стилю вже звичне та актуальне для багатьох. Крім того, простота створення дозволяє оформити свою квартиру самостійно.

Насамперед, для створення стилю не оштукатуреної поверхні, необхідна основа, якою можуть бути звичайні флізелінові шпалери. Потім, на висохлі після поклейки шпалери, клеять еластичну плитку або плити з гіпсоволокна, на які наноситься густий шар шпалерного клею. Кожен із цих елементів виконує свою функцію: гіпсоволокно – емітує стару штукатурку, а ось клей, допомагає надати ефекту вапняних висолів. Існує, звичайно, і простіший спосіб створення стилю лофт, достатньо на флезелінові шпалери наклеїти звичайну плитку для облицювання та зістарити стіну.

Незважаючи на те, що на перший погляд все здається дуже легко, не варто забувати, що навіть найпростіший процес має свої тонкощі і вимагає дотримання технології. Так і в цій роботі важливо кожен крок робити з точністю і без поспіху. По-перше, для поклейки шпалер використовувати товстий шар якісного клею, адже це основа, яка витримуватиме велике навантаження. Важливо також не поспішати приступати до наступного етапу створення, не давши попередньому висохнути і закріпитися. По-друге, для кращого ефекту створення вапняних висолів можна використовувати кварцовий пісок, який через звичайне побутове ситечко слід нанести на верхній шар свіжого клею. Також для посилення автентичності поверхні використовують бетонну дрібну крихту, яку можна приготувати самостійно за допомогою рашпілю і нанести на окремі ділянки.

Ось і втілена в життя геніальна дизайнерська ідея, яка прикрасить інтер'єр як великої вітальні зали котеджу, так і маленької квартирки в галасливому роді.

В Україні розвиток стилю лофт набув у Києві. В основному дизайн інтер'єру в стилі лофт проводиться компаніями в куплених або орендованих для своїх цілей об'єктах комерційної нерухомості.

Автор: Олександр Бєлов