13-03-2018

Цукерковий магазин: чудовий спосіб заробити чи викинуті на вітер гроші?

цукерковий магазин

Сьогодні є величезна кількість сайтів, де ви знайдете цілу купу бізнес-ідей, випробувати які на собі намагається практично кожен другий «юний» бізнесмен. При цьому більшість із них розраховані все ж таки на людей з досвідом, або як мінімум з пристойним стартовим капіталом. Ми хочемо запропонувати вам більш правдивий матеріал про те, як можна відкрити свій цукерковий магазин, з усіма кредитами, мінусами та перевагами даного бізнесу.

Чому цукерки – це круто?

  1. Досить тривалий термін придатності, якщо порівнювати з тортами та тістечками, без яких не обійтись у кондитерському магазині. Це означає, що ви закупаєте цукерки оптом у виробника і отримуєте від 2 до 12 місяців на те, щоб їх продати.
  2. Немає потреби купувати чи орендувати холодильне обладнання, що веде за собою ще один суттєвий плюс – мінімальні витрати на оплату комунальних послуг (вартість яких для підприємців дуже висока).
  3. Високий попит. Цукерки люблять усі, від малого до великого, при цьому такі солодощі собі дозволяють люди з різним рівнем достатку, на відміну від тортів та дорогих тістечок. Якщо ви ще й знайдете якісні та смачні цукерки оптом від виробника, якому всі довіряють, постійні клієнти вже у вас у кишені.
  4. Широке розмаїття продукції. Сьогодні є непросто багато, а багато виробників, які запропонують вам величезний асортимент, і ви не повинні зупинятися на одному. Просто спочатку варто зрозуміти, які цукерки купують більше і вже тоді формувати постійний асортимент.
  5. Мінімальні потреби у облаштуванні торгової площі, що знижує вартість оренди до мінімуму.

Які мінуси цукеркового бізнесу?

  1. Вкрай суворі вимоги до ціноутворення. Зазвичай заводи-виробники одразу встановлюють мінімальну вартість реалізації. Це не завжди вигідно для нового бізнесу, адже найпростіше привернути увагу клієнтів саме доступною вартістю.
  2. Оформлення магазину потребує чималих витрат. Якщо ви не хочете просто розставити прилавки з цукерками, як у радянських булочних, потрібно вкласти досить пристойну суму на дизайн інтер'єру.
  3. Витрати реклами. Нині важко обійтися без цього. Реклами за великим рахунком не вимагають лише кіоски у великих дворах, де чудово працює «сарафанне радіо».
  4. Наймання працівників – якщо ви думали, що це просто, то дуже помилилися. Ідеальний варіант, якщо ваша половинка без роботи і мріє допомогти вам стартувати, чи мама, тітка тощо. Якщо всі рідні працевлаштовані, то доведеться докласти зусиль, щоб знайти хорошого співробітника, який погодиться на мінімальну заробітну плату для початку, адже ви не зможете запропонувати золоті гори, поки самі не стали на ноги.

У будь-якому випадку головне бажання, наполеглива праця і найкращі цукерки оптом від виробника, а решта все будуватиметься поступово.

Автор: Олександр Бєлов