13-02-2018

Як без будь-яких проблем зайнятися орендою квартир?

ключі від квартир

Коли починаєш замислюватися про бізнес на оренді квартир, завжди виникає дуже багато проблем і питань. Звичайно, одразу, здається, що це дуже легкий і абсолютно неспокійний спосіб заробітку грошей. Але, як тільки починаєш пропонувати свої просторі квартири подобово, відразу ж з'ясовується, що справи не дуже добре.

Мабуть, кожен городянин, який має додаткові квадратні метри, хоче зайнятися орендною справою. Звісно, ​​це дуже вдалий шанс не лише отримати хороші гроші, а ще прекрасно і міцно затримати себе в місті. Неважливо, подобово ви збираєтеся здавати житло або ж на довготривалий період, все одно гроші будуть йти вам у достатній кількості. Однак не подумайте зовсім, що без проблем тут можна обійтися. При правильно організованому процесі оренди ви можете гарантувати собі хороший і великий дохід. Давайте пройдемося по основним етапам здачі житла.

Яку вартість поставити?

Все залежить від сезонності бізнесу. Якщо ви починаєте роботу у вересні, це буде гарячим і дуже вигідним часом для здачі в оренду. Ви можете трохи підвищити ціну, сподіваючись на те, що квартиранти обов'язково відгукнуться на пропозицію. Щоправда, підвищувати розцінки слід розумно. Якщо ви зовсім не знаєте, як оцінити ваші апартаменти, зверніться до ріелторів. Вони порівнятимуть ваше житло з іншими пропозиціями та відшукають ту компромісну цифру, за яку вам слід боротися.

Пам'ятайте, що ціни на квартири подобово повинні бути адекватними і вірними, інакше у вас не залагодиться із самого початку.

Як підготувати житло до заселення орендарів?

Так часто трапляється, що багато орендодавців прагнуть відразу зробити капітальний ремонт. Але це лише зайва трата грошей та часу. Якщо ви збираєтеся просто передавати квартиру на тривалий час, то багатьом людям буде набагато краще, якщо ситуація буде набагато простішою. Тоді і ціна, як правило, знижується. А ось для елітної оренди краще замовити найдорожчого дизайнера.

Як убезпечити себе від недоброзичливців?

Шахраї завжди є в курсі всіх апартаментів та всіх новинок. Тому слід пам'ятати, що ви можете чудово будь-якої миті потрапити в неприємну ситуацію. Найкраще подбати про своє житло заздалегідь та застрахувати майно. Перед кожним оглядом квартири говоріть про необхідність укладання договору найму.

Автор: Олександр Бєлов