12-12-2014

В Україні значно зріс інтерес до купівлі закордонної нерухомості

Житловий комплекс Каскадас Равда у Болгарії

У 2014 році в Україні інтерес до купівлі закордонною нерухомістю зріс 2–3 рази, якщо порівнювати з минулим роком. Про це повідомив віце-президент Асоціації професійних керуючих нерухомістю Анатолій Топал.

За словами експерта, українці стали частіше продавати своє житло, аби придбати нерухомість за кордоном та переїхати туди. Зокрема, підвищений попит на апартаменти у Туреччині, Іспанії, Португалії, Словаччині та Німеччині.

«У цих країнах можна купити нерухомість за цінами, які можна порівняти з нашими, або навіть дешевше, — зазначив фахівець. — Наприклад, у Берліні проста двокімнатна квартира коштує 20–25 тисяч євро. Щоправда, щомісяця у фонди обслуговування та ремонту потрібно платити за неї близько 250 євро».

Вкладаючи у квадратні метри, українці намагаються зберегти гроші. При цьому деякі бояться залишатися в країні через бойові дії на Донбасі та нестабільну економіку.

Анатолій Топал зазначив, що власники не готові знижувати ціни на нерухомість, і натомість воліють знімати об'єкт із продажу. На даний момент попит на житло в країні все ще є, угоди проходять, хоч і нечасто, зазначає Топал.

"Ринок української нерухомості поки що живий, при цьому зараз на ньому найнижча активність за всю його історію", - додав експерт.

Український бізнес ресурс.