12-09-2014

За скільки можна винайняти квартиру в Одесі восени 2014 року

однокімнатну квартиру в оренду в Одесі.

Ажіотажний попит на оренду квартир в Одесі зберігалося все літо — як через сезонний наплив відпочиваючих, так і за рахунок жителів східних регіонів. На початку сезону відпустки найактивніше знімалося житло в центрі міста, до осені попит перемістився в спальні масиви Одеси.

Багато говорять про подорожчання оренди, проте ріелтори не бачать у цьому масової тенденції.

"Деякі господарі, звичайно, намагаються зіграти на підвищеному попиті, сподіваючись здати дорожче, але це практично неможливо, тому що люди просто фізично не мають коштів", - розповів директор філії агентства нерухомості в Одесі, Олексій Красотов.

Середні ціни з весни фактично не змінювалися: дешеві квартири здавалися в Одесі за 3–4 тисячі гривень. в місяць. Ріелтори стверджують, що за ці гроші вдавалося винайняти як однокімнатну квартиру, так і двокімнатну (залежно від району та рівня комфортності). Одночасно вистачало й дорогих пропозицій апартаментів – від 700 до 1000 у.о. Найчастіше їх обирають закордонні студенти, які розплачуються доларами.

«Іноземні студенти зазвичай легше йдуть на прив'язку до курсу валюти. Але цього року заощаджують і вони. Якщо раніше двокімнатну квартиру за 500-700 у.о. на місяць знімали вдвох, то тепер дуже часто селяться утрьох-чотирьох», - зазначив Красотов.

За матеріалами Український бізнес ресурс.