12-01-2015

Молоді сім'ї та квартирне питання

Молода сім'я та квартирне питання

Любовні стосунки набирають обертів. І ось, ви вирішили жити разом. Серйозно та відповідально. Багато молодих пар починають своє спільне проживання на орендованій квартирі. Ідуть пошуки квартири через знайомих, інтернет та агентства нерухомості. Як би не хотілося найкращого, орендована квартира справа не з дешевих і треба заощаджувати. Не варто витрачати весь бюджет лише на одну житлову площу. Найчастіше пари винаймають однокімнатні квартири. Це допомагає значно заощадити і вистачає місця для вас обох. В тісноті та не в образі. Навіщо платити за додаткове місце, якщо ви спатимете і відпочиватимете разом, в одній кімнаті. Краще збережіть гроші та витратите їх на створення затишку у вашому новому, спільному будинку. Маленька і непоказна квартирка не здавалася на перший погляд, жінка здатна створити диво і створити затишне сімейне гніздечко. Не без допомоги коханого чоловіка, звісно.

Ось ви вибрали потрібну вам квартиру або будинок. Заселилися у ній. Насамперед зробили генеральне прибирання, завезли найнеобхідніші речі. Постеліть на підлогу килим, повісьте улюблені штори, фіранки, застеліть стіл скатертиною і миттєво квартира перетвориться на краще, на ваші очі. Це одні із ключових елементів інтер'єру.

Прикрасьте будинок своїми улюбленими речами: статуетками, фотографіями, скриньками. Це додасть квартирі домашній затишок, вам буде набагато звичніше серед улюблених речей, одразу відчуєте себе як удома. Адже всі ці речі особливо дорогі для вас. Ваші спільні фотографії, подарунки на свята, річниці.

Розподіліть простір між собою. Визначтеся де, чия шафа, чия полиця. Щоб у будинку було легше підтримувати лад і ви не сварилися через те, що хтось зайняв його територію.

Згодом за бажання купіть кілька домашніх квітів. Прикрасьте ними балкон чи спальню. Є також квіти, які розраховані на ванну кімнату. Їхній вигляд додасть свіжості. Якщо ви не сильно знаєтеся на рослинах, найкраще взяти невибагливі. Так ви впевнені, що вони приживуться. І не потрібно буде витрачати стільки часу на догляд за ними.

Підтримувати порядок – головна умова домашнього затишку. Навіть у найшикарнішій квартирі буде неприємно, якщо в ній не прибрано. Наперед домовтеся про обов'язки. Допомагайте одне одному. Саме в цьому і полягає сімейне життя у допомозі, розумінні, підтримці.

Коли ви вже влилися в побут і з цим немає проблем, можна завести домашню тварину. Це буде приємним доповненням до вашого будинку. Також психологи радять завести домашню тварину парам і разом її доглядати. Це допоможе їм зміцнити зв'язок один з одним і прищепить більше відповідальності. Маленький, милий вихованець зможе розважити вас, підняти настрій або розвеселити після важкого робочого дня чи буденних справ.

Будьте готові, що доведеться чимось жертвувати. У вас починається нове життя. Тепер ви починаєте новий етап у своєму житті. Цей час ви ще довго згадуватимете з радісною посмішкою. Коли ви були зовсім молоді і тільки починали самостійно жити. Це важливий етап у спільному житті. Від цього залежить, чи зможете ви далі створювати сім'ю один з одним і без каламутного домівки тут не обійтися. Ваш будинок – ваша фортеця. Тут ви проводитимете час наодинці. Тут працювати, відпочивати. Сюди повертатиметься після гостей, навчання чи роботи і від кого, яка обстановка буде вдома, залежатиме ваш моральний стан, а отже, і ваше ставлення одне до одного. Не бійтеся цього етапу, нехай і здається хвилюючим, у цьому немає нічого складного. Ви будете раді, що ви, нарешті, живете разом, що ви тепер будь-коли можете побути наодинці.

Не соромтеся говорити про свої почуття, будь то щось хороше або навпаки погане. Не треба тримати його в собі, краще спокійно все вирішити між собою, ви любите один одного. Не дайте човну сімейного щастя розбитися об скелі побуту. Зберігайте гроші для поліпшення житлових умов. Спочатку можна купити кімнату, скориставшись послугами агентства нерухомості, а потім квартиру чи будинок для щасливого сімейного життя.

Автор: Олександр Бєлов