12-04-2018

Якості, які допоможуть досягти успіху в бізнесі

до успіху у бізнесі

Стартап – це подорож у невідомість. Тому пробуючи свої сили у комерції, варто приготуватися до численних несподіванок та викликів.

Багато статистичних даних показують, що 9 з 10 стартапів зазнають поразки. Інші, яким вдається залишатися на ринку, і досягати успіху – мають перераховані нижче особливості.

1. Бачення. Це ключ до успіху підприємця, що особливо корисно, коли ринкова ситуація не найкраща. Кожен бос повинен мати уявлення про монетизацію свого бізнесу із самого початку. Що раніше система почне заробляти, то краще, особливо в очах майбутніх інвесторів.

2. Швидкість процесів. Талант діяти вчасно або робити кроки попереду конкурентів має вирішальне значення і часто визначає тріумф або невдачу. Більше того, що швидше роблять помилки, то швидше робляться висновки, і покращується бізнес.

3. Фінансовий менеджмент. Кожен керівник зобов'язаний ефективно управляти доступними грошовими ресурсами та мати можливість працювати з мінімальними витратами. Коли ресурси обмежені та фактор часу значний, компанії слід опанувати мистецтво «більше за менше».

4. Соціальні навички. Засновники своєї справи, які знають багатих та впливових людей, безцінні, та їх контакти відкривають багато можливостей для потенційних інвесторів. Лідерам потрібно також надихати працівників до наміченої мети.

5. Дисципліна - Починається з самоконтролю і є результатом сильних особистих стандартів. Самодисципліна призводить до позитивної етики роботи. Дуже важливо, щоб усі члени команди знали своє місце та співпрацювали між собою.

6. Рішучість. На шляху до визнання може бути багато проблем, тому команда має бути налаштована лише на перемогу. Буває, що рішучість та наполегливість – це ключ до розвитку.

7. Здатність адаптуватися до змін. Успішні начальники завжди готові запроваджувати нові технології. Їхня адаптація є значним проривом для компанії.

8. Вміння залучати кошти. Відсутність ліквідності може ховати навіть найперспективнішу з бізнес-ідей. Тому так важливо забезпечити безпечну фінансову ситуацію.

9. Непорушна віра у успіх. Найбільш прибуткові інвестиції часто пов'язані з високим ризиком. Такі рішення вимагають віри у можливість успіху.

10. Вміле керування часом. Однією з основних проблем фірм-початківців є нездатність визначати пріоритети і вибирати, на що зосередити і сконцентрувати свої обмежені ресурси.

Зазвичай ці здібності глибоко вкорінені у характерах підприємців та збільшують шанси успіху. А якщо якась риса є недостатньою ланкою, завжди можна знайти час на саморозвиток.

Автор: Олександр Бєлов

Читайте також