11-07-2016

Купуємо житло та здаємо в оренду

житло

У багатьох із нас рано чи пізно можуть з'явитися вільні гроші, які дуже хочеться примножити, але як це зробити? Сьогодні дуже поширеним і одночасно вигідним варіантом є і безпосереднє вкладення будь-якої нерухомості. На це є вагомі причини, які ми розглянемо трохи нижче.

Перша з них - Це майже повна відсутність будь-якого ризику, адже нерухомість найкращий спосіб сьогодні зберегти капітал.

Друга причина - Це вибір. Тобто житло можна здати як у оренду, отримуючи у своїй стабільний досить великий дохід, і у майбутньому продати його за вищу ціну.

Третя причина - Можна самостійно підвищити вартість житла, наприклад, зробивши ремонт. А це означає, що з тієї квартири, яка має гарний вигляд, можна буде отримувати ще більше доходу.

Четверта причина – якщо мати більше 2 об'єктів для оренди, то можна назавжди забути про повсякденне просиджування в офісі за якісь копійки, адже у вас буде самостійний бізнес.

Плюси інвестицій у нерухомість видно неозброєним оком. Але все питання полягає в тому, як правильно інвестувати. Що вибрати та купити для цього? Зараз розберемося.

Всі плюси купівлі квартири та здачі її будь-якій людині в оренду видно відразу, адже це найпростіший спосіб, який доступний практично кожній людині. Але чи є мінуси? Так, безумовно.

Адже якщо немає бажання віддавати ріелторам вельми значну суму, доведеться шукати мешканців самостійно, а також самому брати з них плату за оренду. Це не складе особливих труднощів, якщо у вас одна або дві квартири для здачі, а ось якщо є кошти на покупку відразу трьох квартир, то найкращим вибором буде інвестувати ці гроші в будь-яку іншу справу, тому що ті три квартири, які ви здаватимете, вимагатимуть надто багато уваги і часу до них. Або доведеться платити ріелторам значну суму.

Тепер розберемося, як інвестувати у нерухомість, якщо на руках немає потрібної суми. Тут на допомогу приходять банки. Тобто можна вкласти частину своїх грошей, а частину банківських. Якщо говорити ще простіше, необхідно взяти іпотеку. Але цей варіант має деякі ризики. Він підійде лише тим, що абсолютно точно впевнений в тому, що зможе взяти і виплачувати кредит вчасно. В іншому випадку ви матимете справу з численними штрафами від банківських установ.

Також, якщо грошей небагато, то можна вкластися і в нерухомість, що будується, адже ціни на неї близько тридцяти відсотків нижчі, ніж на вже готові квартири. Тобто можна купити дешевше, а продати вже дорожче, що теж непоганий заробіток. Але треба ще й розуміти ризик того, що може потрапити недобросовісний забудовник, який, взявши гроші, може затягнути або зовсім відкласти будівництво на невизначений термін. Починаючи від кількох місяців до кількох років.

Автор: Олександр Бєлов