11-06-2015

Єгипет може отримати нову столицю

Нова столиця Єгипту

У Єгипті в найближчому майбутньому може з'явитися нове місто, до якого від Каїра перейдуть столичні функції. Передбачається, що нове місто буде зведене на схід від нинішньої єгипетської столиці. За підрахунками економістів, проект коштуватиме африканській країні двадцять мільярдів доларів США.

Нове місто буде розраховане на проживання близько семи мільйонів людей. Він розкинеться на території сімсот квадратних кілометрів. Окрім обов'язкових для столичних міст атрибутів, таких як адміністративні будівлі, у тому числі різні міністерства та посольства, у новій столиці планується звести велику кількість магазинів, готелів та житлових будівель.

Одним із основних інвесторів стане будівельна компанія Emaar, яка представляє Дубай. Нагадаємо, саме ця компанія є автором багатьох знакових проектів Дубай, зокрема знаменитої вежі Burj Khalifa. З боку Єгипту у реалізації амбітного проекту візьмуть участь понад тридцять будівельних фірм.

Зазначимо, що будівництво нового міста пояснюється тим, що нинішня столиця Каїр з його 22 мільйонами жителів є перенаселеною!

Підготував: Олександр Бєлов