11-10-2017

Недоліки оренди приміщення у фізособи чи підприємця

офіс

Оренда приміщень під офіс у столиці з кожним роком має все більший попит. Вся справа в тому, що Київ є не лише культурним, а й діловим, економічним та політичним центром України.

Представництво компанії в Києві відкриває величезні перспективи для подальшого зростання і розвитку організації, тому все більше підприємців-початківців і вже діючі регіональні мережі шукають приміщення для офісу в столиці.

Сьогодні ситуація на ринку комерційної нерухомості у Києві досить складна. Кількість пропозицій зменшується, а попит зростає. Це ускладнює вибір відповідного варіанту, особливо за обмеженого бюджету.

Варіанти оренди офісу у Києві

Якщо придбати комерційну нерухомість у столиці немає можливості, організувати робочий простір можна двома способами:

  • орендувати офіс у форматі стріт-рітейл у фізосіб;
  • зняти приміщення у діловому центрі.

Перший варіант приваблює доступною ціною, тому багато підприємців-початківців розглядають його. Серед переваг такого варіанта: окремий вхід до офісу та можливість скласти власний графік роботи компанії, можливість оформити вхідну зону відповідно до корпоративного стилю, можливість обрати пропозицію у найбільш зручному місці.

Але при цьому оренда комерційної нерухомості у Києві у форматі стріт-рітейл має багато істотних недоліків, які варто враховувати, обираючи цей варіант. Серед основних:

  • відсутність спільної охорони;
  • відсутність автономних інженерних комунікацій та резервних трансформаторів;
  • відсутність системи пропускного контролю;
  • необхідність перед в'їздом до приміщення робити ремонт власними силами;
  • необхідність підлаштовувати бізнес-процеси під планування приміщення;
  • відсутність централізованого відеоспостереження;
  • відсутність паркування.

Переваги оренди офісу у ділових центрах

Набагато вигідніше та зручніше орендувати приміщення у сучасних бізнес-центрах. Таких у Києві дуже багато в різних районах, що дозволяє підібрати найбільш вигідний за місцем розташування, рівнем комфортності та вартістю варіант.

Особливою популярністю користується БЦ Сіті та БЦ Сіті форум. Будинки оснащені всім необхідним для комфортної роботи: сучасними інженерними комунікаціями, підземним та наземним паркінгом, вільним плануванням приміщень та відмінною внутрішньою інфраструктурою.

Автор: Олександр Бєлов