11-09-2017

Заходи безпеки при оренді житла

підписання договору оренди житла

Усіх цікавить інформація про безпечну оренді житла. Однак, далеко не всі знають, які сюрпризи вони можуть отримати після підписання договору про оренду. Тому потрібно дотримуватися певних умов і правил, щоб уникнути небажаних результатів.

Досить часто трапляється, що квартиру здає один власник, а згодом є інші, котрі мають право на частину квартири. Орендареві потрібно чітко з'ясувати, хто є власниками цієї нерухомості і лише тоді підписувати папери. І також варто простежити, що по квартирі не виплачується іпотека. Ніхто не може вам гарантувати, що господар вчасно її проплачуватиме, що може призвести до виселення.

Варто також уважно вивчити умови, за яких може відбутися розірвання договору оренди. Якщо ж ви цього не зробите, можете опинитися в незручній ситуації.

Важливим є наявність страхового депозиту, застави за збереження речей. Його потрібно брати з початку проживання та повертати орендарю після розірвання угоди про оренду. Повернення можливе, якщо всі речі у нормальному стані, немає заборгованості з комунальних послуг. Сума цього депозиту обов'язково має бути прописаною у договорі оренди.

Якщо житло здається без меблів, варто у договорі вказати, хто що купує. Це дозволить орендарю по закінченні терміну договору без проблем забрати свої речі. Якщо ж ця умова не буде прописана, власник має можливість не виконати обіцянки щодо покупки меблів та інших речей.

При псуванні речей вся відповідальність покладається на орендаря. Але поломка може статися умов незалежних від нього. Наприклад, відсутність потрібного ремонту техніки, чи неякісного виконання його некваліфікованим працівником. Отже, якщо трапилася якась поломка, потрібно ретельно з'ясувати з чиєї вини провести незалежну експертизу. І тоді орендар може залишитися безневинним і не платити вартість ремонту речей та багато іншого.

Будьте обережні у питаннях, пов'язаних із орендою житла.

Автор: Олександр Бєлов