11-07-2013

Обсяг інвестицій у комерційну нерухомість збільшився на 9%

зростання івестицій

П'ятий квартал поспіль глобальний обсяг інвестицій на ринку комерційної нерухомості перевищує позначку $100 млрд. Це свідчить, що в умовах високої волатильності ринків цінних паперів інвестори все частіше звертають увагу на нерухомість, як на надійний варіант вкладення коштів.

У другому кварталі 2013 року обсяг прямих інвестицій у комерційну нерухомість у світі становив $114 млрд., що на 4% перевищує показник аналогічного періоду 2012 року та на 9% перевищує результат першого кварталу 2013 року. За підсумками півріччя обсяг транзакцій зріс на 11%, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомили аналітики Jones Lang LaSalle.

Артур де Хааст, керівник групи світових фінансових ринків та інвестицій компанії Jones Lang LaSalle заявив, що інвестори намагаються диверсифікувати свої портфелі як з погляду ризику, так і географії, і тому шукають активи з доданою вартістю та об'єкти на неосновних ринках.

«Ми очікуємо, що ця тенденція збережеться у короткостроковій та довгостроковій перспективі»

Директор відділу досліджень світових фінансових ринків та інвестицій компанії Jones Lang LaSalle Девід Грін-Морган зазначив, що волатильність, що спостерігалася на ринках цінних паперів протягом останнього кварталу, зробила комерційну нерухомість ще привабливішим об'єктом для вкладень.

«Досі зростання вартості боргу на глобальному ринку нерухомості не чинило значного впливу на обсяги транзакцій: більшість операцій фінансувалося з досить низькими коефіцієнтами LTV (кредит/вартість забезпечення). За нашими оцінками, якщо не відбудеться значного зростання вартості боргу, цей фактор матиме незначний вплив на обсяги транзакцій у другій половині цього року»

Річний прогноз Jones Lang LaSalle залишається на рівні $450-500 млрд. Враховуючи зростання на 11% порівняно з першим півріччям минулого року, а також той факт, що друга половина року зазвичай успішніша за першу, ніщо не заважає глобальному ринку інвестицій перевершити результати 2012 року в загальногодовому вираженні, вважають аналітики.

За матеріалами Фінансові новини.