11-04-2018

2018 у сфері готельної індустрії – гра у проривні інновації

номер в готелі

За прогнозами експертів Cushman & Wakefield, у 2018 році розвиватимуться глобальні нові способи конкуренції з Airbnb та схожими сервісами. Готелі більше уваги приділять клієнтському досвіду, місцевій культурі та колориту, а також трендам ощадливого спільного проживання, популярних серед мільйонів.

Що стосується України та Києва, зокрема, Airbnb та подібні служби поки не такі поширені, у майбутньому вони матимуть значний вплив на український ринок готельних послуг.

Яна Литвинчук, заступник керуючого директора Cushman & Wakefield в Україні, прогнозує підвищення попиту на обслуговуються апартаменти у відповідь на дефіцит якісної пропозиції у сегментах midscale та economy.

У сегменті економіки дефіцит якісних готельних об'єктів частково компенсується приватними пропозиціями квартир, що здаються в оренду. Однак ринкова ніша midscale залишається незаповненою, що сприяє появі сучасних мереж готелів та обслуговуваних апартаментів, частка яких поступово зростає.

На тлі загального відновлення ринку готельних послуг Києва спостерігається тенденція збільшення вартості проживання в обслуговуваних апартаментах. Так, протягом 2017 р. зростання Rack Rate склало в середньому близько 15% у доларовому еквіваленті.

У сегменті обслуговуваних апартаментів Києва близько 50% припадає на мережевих операторів, серед яких можна відзначити Reikartz Hotel Group, Senator Apartments та Royal Hospitality Group.

За матеріалами Cushman&Wakefield.