27-02-2018

Апартаменти, що обслуговуються - перспективна нерухомість для інвестицій в 2018 році

обслуговуються апартаменти

Апартаменти (Serviced Apartments), що обслуговуються, увійшли до десятки кращих типів нерухомості для інвестицій у 2018 році.

Апартаменти, що обслуговуються, зайняли нішу між подобовим житлом і номерами в готелях. Таке житло складається з однієї спальні та кухні. Площа спальні на 15–30% більша за номер у готелі. Термін оренди обслуговуваних апартаментів від короткострокового (до трьох діб), так і до довгострокового (Від 3 до 12 місяців). Обмеженість сервісних послуг – головна відмінність від готелів.

Апартаменти, що обслуговуються, розміщуються в окремих будинках – апарт-готелях, в яких розміщені конференц-зали та тренажерні зали для орендарів житла.

До 2020 року в Європі буде побудовано 10 тис. обслуговуваних апартаментів. 73% такого типу нерухомості розташовано у Великій Британії та Німеччині.

Вартість оренди обслуговуваних апартаментом на 15–30% нижча за вартість готельного номера. І це є причиною їхньої популярності у туристів та бізнесменів.

Заповнюваність апарт-готелів досягає 84% і цей показник найвищий на ринку готельної нерухомості. Прибутковість обслуговуваних апартаментів досягає 9%, а готельних номерів – 6,5%.

За результатами проведеного опитування інвесторів у 2017 році опитаних вважають перспективи інвестицій у європейські апартаменти, що обслуговуються, хорошими і 29% — дуже хорошими. А також обслуговуються апартаменти увійшли до десятки кращих типів нерухомості для інвестицій у 2018 році.

Щоб придбати апартаменти, що обслуговуються, в Європі потрібно понад 100 тис. євро.

За матеріалами Траніо