10-04-2014

Своя справа в маленькому місті може принести великий прибуток

бізнес ідеї

Можливо, у вашій голові мільйон бізнес-ідей, але у вас є побоювання, що у вашому місті вони просто прогорять. Якщо ви справді все продумаєте до дрібних деталей і нічого не пропустите, то будь-яка ідея в будь-якому місті принесе плоди. Але все-таки є певні сфери бізнесу, які виправдають себе у будь-якій точці нашої планети.

Не забувайте, що люди всіх соціальних верств, різних віросповідань, національностей та мешканці великих та малих міст лікуються, їдять, стрижуться, виховують дітей та святкують різні події у житті. Виходячи хоча б із цих потреб, можна відкрити в невеликому місті свою справу, яка принесе чималі гроші.

Основні відмінності своєї справи у великому та маленькому містах:

  1. У маленькому містечку та бізнесменів менше. Відповідно конкуренція набагато нижча.
  2. У невеликому місті найчастіше малорозвинено цікавих бізнес-ідей. Тому втілити в життя тут можна багато.
  3. У маленькому місті термін окупності буде набагато довшим, ніж у великому. Адже тут і людей менше і дізнаються про вашу справу пізніше.

Найпростіші, але вигідні бізнес-ідеї для маленького міста:

  1. Зверніть увагу на бізнес в індустрії краси та здоров'я. Виключаючи різні перукарні та салони краси можна відкрити масажний чи косметичний кабінет. А можна поєднати всі опції краси та здоров'я в одному великому салоні краси. Повірте, милі пані у всіх куточках світу дбають про свою зовнішність.
  2. Старий добрий бізнес у сільському господарстві. Якщо поряд або в місті є великі ділянки землі, де можна було б щось вирощувати, обов'язково скористайтеся цим. Овочі та фрукти, які можна буде не тільки реалізовувати у свіжому вигляді, а й постачати до супермаркетів у замороженому вигляді. А може почати з реалізації, а потім і на соки та джеми перейти.
  3. Не забудьте і про побутові послуги. Створіть невелику агенцію з будівельних, електро-, газових послуг. Це теж потрібне у всіх містечках. А може маленьке ательє з ремонту та пошиття одягу. Це, як і з салоном краси – сюди жінки в будь-якому разі періодично заглядатимуть.
  4. А може магазин із незвичайними продуктами? Наприклад, магазин сувенірів чи японський магазин. Загалом, аби фантазія добре працювала.

Як ви бачите, не так і погано, що ви живете в маленькому місті. Є безліч плюсів, щоб відкрити свою справу, нехай і маленьку. А хто знає, може ваша маленька справа стане відомою на весь світ?

Автор: Олександр Бєлов

Читайте також