10-01-2014

Квартира на березі моря

Іспанія

Зарубіжний ринок останніми роками радує своїми цінами та широким вибором на нерухомість. Багато наших співвітчизників вже замислюються про купівлю квартири або невеликого будиночка, наприклад, в якійсь курортній країні. Чому ж люди починають про це думати?

Багато закордонних ринків зазнали кризи і тепер ціни на нерухомість у тій же Іспанії, Чехії чи навіть на Кіпрі досить прийнятні для росіян та українців із середньостатистичним стабільним доходом. Деякі родини навіть не замислюються, скільки коштує їм трикімнатна квартира в Києві. Адже за ці гроші є можливість придбати квартиру в більш розвиненій країні або купити будиночок у курортній зоні, отримуючи від нього щорічний прибуток, який у підсумку перевищуватиме вартість покупки в 2-3 рази.

За даними сайту www.luxcomfort.com, Іспанія входить до трійки найпопулярніших країн, при купівлі нерухомості.

Іспанія – одна з прекрасних, яскравих та сонячних країн. До того ж придбати нерухомість в Іспанії не так вже й складно, як здається на перший погляд.

По-перше, купуючи нерухомість у цій прекрасній країні, є можливість отримати посвідку на проживання.

По-друге, тут вітаються іноземці, які бажають придбати нерухомість, взяти іпотечний кредит не складе значних труднощів. До того ж рівень життя в Іспанії не порівняти з російською чи українською.

І по-третє, стан житлових приміщень вас приємно здивують.

Звичайно, у багатьох людей Іспанія асоціюється з великою віллою з видом на нескінченне море. Але це зовсім так. Так, звичайно, можна купити шикарну віллу, але великим попитом користуються затишні квартири на курортах Коста Бланка і Коста Брава. Так, однокімнатна квартира біля моря на курорті Коста Бланка коштує близько 81 тис., двокімнатна обійдеться дорожче за тисячу на десять. Якщо порівнювати ці два курорти за ціновою категорією, то придбання нерухомості на курорті Коста Брава коштуватиме дещо вище. Так, однокімнатні апартаменти на цьому курорті коштуватимуть більше 150 тис. Якщо ж розглядати цінову категорію будинку, то ціна може коливатися від 450 тис. до 1,5 млн. грн.

До того ж, придбана нерухомість у курортній зоні окупиться років через п'ять, тож у будь-якому випадку купівля апартаментів у цій яскравій країні лише радуватиме.

Підготував: Олександр Бєлов