09-12-2014

Ринок офісної нерухомості України: грудень 2014

Бізнес-центр Global ABC

За твердженням Костянтина Браво, комерційного директора девелоперської компанії «Нест», офісна нерухомість може приносити прибуток і в кризові часи.

«Якщо зараз, наприклад, десь просідає житлова нерухомість, то нас витягують офісні будинки. Ми маємо цілий пул бізнес-центрів, де ми здаємо офіси і там хороша заповнюваність. Для цього ми пішли назустріч орендарям, знижуємо ціни, фіксуємо курс за якоюсь договірною середньою ставкою. Таким чином ми досягаємо мінімальної вакантності, що забезпечує нам постійний потік грошей», – зазначив девелопер.

На столичному ринку повернувся попит на офісну нерухомість. Про що повідомила Вікторія Барабаш, генеральний директор АН Park Lane.

Нежитлова нерухомість становила за результатами місяця 20%. Це приміщення під офіси та комерційного призначення (магазини), розташовані у Печерському та Шевченківському районах Києва. Зокрема найбільш затребуваними були нежитлові приміщення в нових житлових будинках.

"Якщо ж порівнювати результати листопада з попередніми осінніми місяцями, то відзначено значний приріст елітного сегмента в загальній структурі капіталовкладень, що частково можна пояснити прагненням інвестувати кошти у високоліквідні об'єкти нерухомості", - резюмує експерт.

ІАП Столична нерухомість.