09-11-2013

Як швидко прибрати квартиру до приходу гостей?

прибирання

Зазвичай термінове прибирання квартир настає тоді, коли несподівані гості попереджають за годину, а то й за півгодини про свій візит, а з мови злітає зрадницьке: «Звичайно, заходьте, рада бачити». А коли оглядаєшся навколо, то розумієш, що зараз хотіла б бачити лише фахівця з клінінгової компанії «РусКлінінгСервіс». У паніці хапаєшся за ганчірку, потім за волоть, потім берешся за миття посуду, і результат виходить плачевний.

Стоп. Потрібно заспокоїтися і припинити хаотичну біганину по квартирі. Скажи собі: «я все встигну, за годину моя квартира сяятиме, а я з радістю зустрічатиму гостей».

Включи запальну музику, під яку ноги та руки самі собою починають рухатися швидше. Тепер приступай до поетапного звільнення своєї квартири від полону сміття та пилу.

По-перше, біжи на кухню і починай наводити лад. Тому що зазвичай всі посиденьки з друзями, родичами та просто знайомими проходять саме там. Якщо є брудна посуд, збери її, поклади в раковину і влаштуй їй ванну із засобом для миття посуду на той час, поки ти протиратиш стіл, робочу поверхню кухонного гарнітура, плиту і полиці. Все зайве краще забрати в шафу, від чужих очей подалі. А маленький безлад у шафі зачекає, коли в тебе з'явиться вільний час. Швидко обполіскуємо посуд, ставимо стільці та табуретки на стіл, як у школі, для того, щоб потім швидко протерти підлогу, і біжимо у ванну.

Друге, що треба зробити – у ванній залити раковину, туалет та саму ванну миючим засобом. Поки воно діє, прибери все зайве: брудна білизна, у тому числі рушники, що висять, закинь у пральну машину, непотрібні і некрасиві тюбики, флакончики закрий у шафі. Тепер біжи за свіжими симпатичними рушниками, повісь їх на місце старих. Можна вже зайнятися сантехнікою, першою починати протирати вологою губкою раковину, обполосні її струменем холодної води, тепер у неї можна скинути все, що залишилося на полицях, і швиденько протерши їх, поставити все на кристально чисту поверхню. Ванну і туалет, точно, як і раковину, протріть губкою та обполосні холодною водою. Тут же відразу набери води у відро для миття підлог і додай у нього пару крапель засобу з приємним запахом, візьми швабру, якщо така є, і захопи з собою ганчірочку для збирання пилу, щоб не бігати туди назад кілька разів, втрачаючи дорогоцінний час. З усім цим багатством вирушай у кімнати.

Прибирання в кімнатах варто почати з оцінки обстановки, якщо розкиданих речей мало, то поклади їх на свої місця, якщо багато, то краще закинути в одну коробку, будь-яку іншу ємність, і розібрати по місцях, коли з'явиться час і настрій. Далі розстав по місцях дрібні меблі, протри швиденько полиці, телевізор та інші поверхні, що кидаються в очі. Підлога, звичайно, найшвидше пропилососити, але з різних причин, не у всіх є пилосос, якщо це твій випадок, швиденько бери мітлу.

Останнє, що залишиться зробити, це скрізь пройтися вологою ганчіркою по підлозі. Якщо часу ще достатньо, то протріть дзеркала, які потраплять у поле зору гостей.

Не минуло й години, а квартира вже готова до прийому гостей. Залишилося тільки поправити розпатлане волосся, переодягнутися і відкрити двері, адже вже дзвонять.

Автор: Олександр Бєлов