09-06-2016

Як розпізнати інформаційне агентство з оренди житла?

інформаційні агенції

Зіткнутися із потребою переїзду в іншу квартиру доводиться часом абсолютно несподівано. Часу залишається дуже мало і марнувати його на спілкування з представниками інформаційних агентств немає жодного бажання. Чи можна визначити такі організації відразу, не вдаючись у довгі пояснення, а тим більше уникаючи особистих контактів? Так можна.

Основні способи виділити інформаційні агенції

1. Безкоштовний сир

На початку пошуку квартири насамперед звертаються до ресурсів інтернету. Усі оголошення потрібно уважно аналізувати. Часто менеджери інформаційних агентств створюють багато оголошень квартир в ідеальному стані, зручному розташуванні за дуже низькою ціною. Суть у тому, щоб зіграти на елементарної жадібності. Довірливий клієнт дзвонить в агентство, йому повідомляють, що такий варіант ще актуальний і для знімання достатньо приїхати в офіс і укласти договір на надання інформаційних послуг. Потім, найімовірніше, з цією квартирою виникнуть різні проблеми і зняти її не вдасться. Прямо на місці буде запропоновано безліч інших варіантів, багато з яких навіть ніколи і не здавалися.

2. Аналіз розмови

При дзвінку менеджеру по об'єкту, що цікавить, слід особливо уважно поставитися до розмови. Якщо просять спочатку приїхати в офіс і укласти договір на надання послуг, а потім їхати оглядати об'єкти, то – це 100% інформаційне агентство. Необхідно завжди домовлятися про зустріч із ріелтором на самому об'єкті. Їхати в офіс зовсім необов'язково тим більше укладати якісь договори.

3. Низька комісія

Як правило, всі ріелтори беруть за об'єкт різноманітні комісії. Складають вони від 50 до 100%. Така ціна багатьох відлякує, але, як відомо, скупий платить двічі. Комісії інформаційних агентств є низькими і це приваблює до них численних любителів заощадити. Однак за ці гроші клієнти найчастіше не одержують абсолютно нічого, крім зіпсованих нервів. Якщо квартира через інформаційну агенцію так і не знайшлася, гроші ніхто не поверне. У випадку з ріелторами все відбувається набагато простіше. Договір найму укладається на місці, відразу оплачується і комісія. Якщо сторони не влаштували одна одну, то жодної комісії не оплачується.

Автор: Олександр Бєлов

Читайте також