08-11-2016

Рослини в офісах підвищують продуктивність працівників на 15%

рослини в офісі

В офісних приміщеннях кімнатні рослини займають одне з найважливіших місць інтер'єру. Це імідж та дизайнерська складова кожного офісу. Однак рослини потрібні не тільки для краси, але і для психічного здоров'я офісних працівників.

Вчені навели докази, що кімнатні квіти на робочих місцях співробітників великих компаній допомагають їм бути більш фізично, інтелектуально та емоційно зацікавленими у роботі, які плідно впливають на ступінь працездатності.

Вчені співвіднесли ефект впливу «не зелених» та «зелених» офісів на сприйняття працівником його обов'язків, задоволеністю собою на робочому місці, а також на об'єктивні показники продуктивності праці.

Дослідження тривало протягом кількох місяців, протікало у двох великих комерційних офісах у Нідерландах та Великій Британії.

Підсумки показали, що ефект насиченого озеленення робочих місць – збільшення продуктивність праці на 15%. Співробітники офісів насамперед убогих рослинністю продемонстрували зростання багатьох показників, хоча зовні, здавалося б, нічого в їхньому житті не змінилося.

Цей феномен дозволяє заявити, що роботодавцям дається можливість застосувати таку сучасну бізнес-ідею, яка не вимагає суттєвого вкладення фінансів, але може дати відчутний результат.

За матеріалами Percare.