08-07-2016

У Мюнхені відзначено підвищений попит на оренду комерційної нерухомості

У першому півріччі 2016 року доходи від оренди комерційної нерухомості в Мюнхені значно зросли і обсяг інвестицій сягнув майже двох млрд євро.

Орендарі на мюнхенському ринку нерухомості були найактивнішими. Лише у другому кварталі місто та Федеральне агентство нерухомості орендували близько 30 тис. кв. м. офісних площ. В офісах переважно лежать заяви від біженців та осіб, які шукають притулку, які будуть оброблені.

Дві офісні будівлі, що здаються в оренду, приблизно з 15 тис. кв. м. офісних площ також має орендувати Федеральне відомство у справах міграції та біженців на найближчі два роки.

Консалтингова компанія CBRE повідомляє ще про 15 тис. кв. м. офісних площ в об'єкті Midsite в центральному районі в офісному будинку, побудованому в 2003 році і тривалий час використовуваному Siemens. Тепер управління ЖКГ та міграції протягом тривалого часу займатиме ці офісні приміщення.

Завдяки цій ситуації у першому півріччі 2016 року було здано в оренду на 20% більше площ порівняно з аналогічним періодом минулого року. Рівень вакантності площ оренди становить 4,5%.

Вартість оренди збільшилась на 34,50 євро/кв. м. Більше відповідна виважена середня вартість оренди зміцнилася порівняно з минулим роком на 8% і досягає 16,46 євро/кв. м. На думку експертів, орендні ставки зростатимуть найближчим часом.

За матеріалами Біржовий Лідер.