12-05-2015

Італія – центр пропозицій нерухомості

Нерухомість Італії, Калабрія

Італія – країна з теплим кліматом та гарною погодою, країна з багатовіковою історією та багатою, всесвітньо відомою культурою – завжди приваблювала мешканців країн СНД.

Зараз італійська нерухомість коштує дешевше, ніж у сусідніх європейських державах, що робить покупку будинку чи апартаментів у цій країні доступнішою. На думку експертів, це чудовий варіант вигідних довгострокових інвестицій, тому що останніми роками ціни на італійську нерухомість неухильно зростають – від 60 до 80% у різних регіонах, і ця тенденція збережеться ще деякий час. Чому житло в Італії коштує дешевше, ніж у сусідніх країнах? Причин можна назвати кілька.

Насамперед в Італії дуже розвинена будівельна інфраструктура. Поєднання високих технологій, що котируються по всьому світу, та власного виробництва будівельних матеріалів відмінної якості суттєво здешевлює навіть елітні будинки та апартаменти, порівняно з тією ж Францією чи Австрією.

Крім цього, в італійське законодавство тільки недавно були внесені зміни, що дозволяють іноземцям без особливих складнощів купувати нерухомість тут. І якщо раніше закритий ринок збивав ціни на нерухомість, то зараз ціни неухильно зростають, хоча поки що не досягли верхньої точки. Експерти вважають, що так буде, доки ціна не підніметься до загальноєвропейського рівня.

Нерухомість сьогодні можна купити майже у будь-якому куточку Апеннінського півострова і не тільки. Ландшафти Італії відрізняються різноманітністю. Що краще вибрати – море, гори, острови? Тут варто відштовхуватися від намірів людини, яка купує житло. Згідно з останніми даними, найцікавішими з погляду італійських інвесторів є такі райони. Престижна північ Італії: озера Гарда, Комо та Маджоре завжди були популярні у знаті та впливових людей. Тут, недалеко від кордону зі Швейцарією, альпійські пейзажі зачаровують своєю красою, помилуватися якою і в наші дні з'їжджаються заможні і знамениті поціновувачі прекрасного з усього світу, отже прибережна зона забудована досить щільно. Цим зумовлений відносно високий рівень цін як на житло, так і на комерційну нерухомість, що, втім, не робить цей райський куточок менш привабливим.

Найвище ціни на нерухомість, звичайно, у столиці моди – Мілані, це визнають навіть місцеві жителі, які вважають за краще не купувати, а винаймати житло. Один квадратний метр у місті бутіків, високої моди та розпродажів у середньому коштує близько 3 000 євро. У легендарній Венеції на кожному розі пам'ятники старовини та твори мистецтва більшість будівель знаходяться у власності держави або муніципалітету, як пам'ятники історії та культури, а тому квартира з видом на канали та гондоли обійдеться у вельми значну суму. Але знаменитий Венеціанський карнавал дістанеться практично безкоштовно.

Мальовничі пагорби Тоскани, де колись процвітала загадкова цивілізація етрусків, більш гостинні. Тут можна знайти як елітне житло і розкішні вілли, так і бюджетні варіанти, все залежить від розташування апартаментів. Однак мальовничі околиці, чудова місцева кухня, дружелюбність та гостинність місцевих жителів порадують усіх, незалежно від вартості придбаної нерухомості.

Звичайно, найшвидше ціна на житло зростає в курортних зонах. Ніколи не втрачають популярності Ріміні та Лігурія, Марина ді Равенна та Капрі, це місця для розкішного відпочинку, на тутешніх вуличках та пляжах можна зустріти масу знаменитостей. Вкладення у місцеву нерухомість – дуже привабливий варіант, оскільки тут завжди є охочі купити чи орендувати житло. Південь країни – Калабрія – приваблює чудовою екологією та великою площею морського узбережжя. Фактично Калабрія з нього складається. Поки що цей район, розташований на самому носінні «італійського чобота», відносно недорогий, але тутешні курорти набирають популярності, і фахівці одностайно сходяться на думці, що цей регіон найближчим часом інтенсивно розвиватиметься. Це спричинить серйозне подорожчання нерухомості Італії в Калабрії як житлової, так і комерційної.

І, звісно, ​​дуже перспективним рішенням є квартира від забудовника. Цей варіант дозволяє отримати житло практично в будь-якому куточку прекрасної Італії, причому за дуже привабливою ціною, а також дає можливість втілити в життя уявлення замовника про ідеальне житло. А сучасні технології та високоякісні будівельні матеріали, що використовуються при будівництві, гарантують виконання практично будь-яких, найскладніших і несподіваних побажань навіть дуже вимогливого покупця.

Підготував: Олександр Бєлов