08-07-2014

Італійська нерухомість: доступно та вигідно

Квартира Нове Мантова Італія

Деякі співвітчизники люблять проводити відпустку на курортах Італії. Нині стало цілком доступним придбання житла у цій чудовій країні. Багата історія, м'який клімат приваблюють громадян багатьох країн Європи. Італійці – чудові будівельники, тож житло тут славиться своєю комфортабельністю. А стабільна економічна ситуація, високий рівень розвитку роблять покупку нерухомості в Італії дуже вигідним вкладенням вільних коштів, адже вартість житла постійно підвищується.

Ціни на італійську нерухомість значно вищі, ніж в інших європейських країнах. Якщо придбати в Італії віллу чи апартаменти та здавати в оренду туристам, то прибуток досить високий: від 5 до 10% від загальної вартості на рік. Законодавча база цієї країни дозволяє іноземцям придбання нерухомості без особливих проблем.

Ціни на житло безпосередньо залежать від регіону, де воно розташоване. У великих містах (Рим, Флоренція, Мілан) квадратний метр житла обійдеться від 2-000 €. Нерухомість у цих містах завжди має попит і постійно зростає в ціні. Мінімальна ціна оренди квартири з видом на історичні пам'ятки – 6 євро на тиждень. Ціна може бути знижена у разі довгострокової оренди із повною виплатою загальної вартості.

Недорогу нерухомість можна придбати в провінційних регіонах: у Турині, Калабрії, наприклад, можна знайти житло за 1 € за 000 м ². Найдешевша нерухомість в Італії – на острові Сицилія. У столиці регіону Палермо можна купити квартиру в Італії всього за 1 10 €, а за 000 13 € цілком реально придбати непоганий будинок. За 000 25 € можна купити будинок біля швейцарського кордону у Валлі Д'Аоста. Саме на ці регіони варто звернути увагу під час пошуку недорогого житла.

Що ближче до природи, то дорожче. За цим принципом продається нерухомість на озерах Комо, Гарді, Ізео. Тут ціни на вілли досягають мільйонів євро, а квартиру менше ніж за 100 000 € у цих районах не знайти. Оренда вілли тут коштуватиме від 10 000-20 000 €. На озері Маджоре багатий вибір елітної нерухомості (від 2 € за 500 м ²). Якщо брати тут апартаменти в оренду, доведеться заплатити не менше 1 4 € на місяць.

Північна частина Італії славиться своїми гірськолижними курортами, що робить ці місця привабливими для інвесторів. Тут можна знайти варіанти і за 1000, і за 15000 за 1 м². На південних курортах країни (Сан-Ремо, Алласіо, Тоскана) ціна починається від 4000 € за 1 м ².

Підготував: Олександр Бєлов