08-11-2017

Рекомендації тим, хто винаймає квартиру

орендарям квартири 5 рекомендацій

Сьогодні рекомендаціями для орендарів квартир з вами ділиться Вероніка Кготовіна – рієлтор відділу оренди агентства нерухомості BFS.

  1. Збираючись зняти житло, враховуйте, що перший місяць зазвичай доведеться заплатити 2,5 місячної оплати. Перша частина піде на оплату послуг рієлтора, друга – буде запорукою за збереження меблів та можливих рахунків за телефон, а третя – безпосередньо йтиме на оплату проживання. Ви, звичайно ж, можете спробувати заощадити гроші і шукати житло через інтернет або через своїх друзів, але на практиці зазвичай навіть люди, які вас добре знають, здаючи вам вою квартиру, попросять з вас подвійну оплату.
  2. Потрібно бути дуже уважним. Оголошення про здачу житла в газетах або на стовпах, як правило, приваблюють своєю низькою ціною. Але не потрібно відразу ж кидатися за телефон, оскільки саме він може призвести до аферистів. Вони запропонують Вам інформаційні послуги. Інакше кажучи, список телефонів власників квартир. Але за достовірність цієї інформації ніхто не несе відповідальності. Низька ціна - це просто "замануха". Коли ви звернетеся, вам скажуть, що цю квартиру вже здали. Однак є інша, щоправда, за вищою ціною.
  3. Будьте обережні. Якщо ви їсте дивитися квартиру, і у вас велика сума, то вас елементарно можуть пограбувати. Тому завжди майте під рукою номер, за яким ви зможете зателефонувати, якщо настануть форс-мажорні обставини. Перевіряйте документи у людей, які дають вам житло. Передавайте гроші лише після того, як вам віддали ключі від квартири.
  4. Заздалегідь все обговоріть. У вас може виникнути бажання зробити перестановку або щось змінити. Іноді господарі квартир у цьому питанні дуже суворі. Вони нічого не дозволяють рухати без дозволу, забороняють курити у квартирі та запрошувати гостей, щоб не було скарг від сусідів тощо. Але все це можна обговорити до того, як ви в'їдете до квартири.
  5. Не бійтеся торгуватись. Коли квартира вам подобається, але її вартість видається вам занадто великою, сміливо торгуйтеся. На ціну впливає багато різних чинників. Це і розташування квартири, її стан, і наявність меблів. Оцініть все це та наведіть потрібні аргументи, щоб отримати знижку. Ріелтор при цьому повинен бути на вашому боці і торгуватися на вашу користь. Якщо ж цього не робить, то краще змінити його.

Автор: Олександр Бєлов