08-10-2020

Як правильно вибирати нерухомість?

рієлтор з клієнтом на перегляді

Купівля квартири – серйозне питання, яке потребує чималих фінансових вкладень. При цьому бувають ситуації, коли людина знає, яку саме квартиру хоче, а буває, що немає жодних ідей та критеріїв для вибору, яким мала б відповідати майбутній будинок. Останній варіант не дуже добрий, тому що з вибором у даному випадку буде визначитися набагато складніше. Що зробити, щоби спростити собі завдання.

Поради від фахівців

Ріелтори та інші люди, тісно пов'язані з нерухомістю, дають такі рекомендації:

  1. Переглядайте якомога більше варіантів квартир, використовуйте різні джерела пошуку. Це можуть бути газети, дошки оголошень тощо. Наприклад, знайти ще один портал нерухомості. Там створені зручні умови для пошуку та надається докладна інформація про найрізноманітніших забудовників.
  2. Визначтеся з бюджетом. Перш ніж планувати, які шпалери ви поклеїте у вітальні, потрібно визначити той бюджет, який ви готові витратити на придбання нерухомості. Якщо сортувати пропозиції від забудовників за ціною, потрібний варіант знайти буде набагато простіше.

Увага! Слідкуйте, щоб якась частина грошей після придбання квартири зрештою залишалася. Вона піде на проведення доопрацювань, ремонтних робіт чи усунення проблем у роботі систем комунікацій тощо. У разі краще перестрахуватися.

  1. Вторинне житло чи новобудова? Обидва варіанти хороші для придбання, тому однозначно відповісти на питання не вийде: все залежить від особистих потреб та можливостей. Наприклад, якщо покупець обмежений у коштах, але готовий чекати, то розумніше придбати квартиру в новобудові.
  2. Обов'язково проводьте огляд. При цьому він має бути досконалим: враховувати потрібно всі пункти, що викликають сумніви (не пропускати нічого). Краще все заздалегідь перевірити, ніж потім шкодувати про витрачені кошти.
  3. Зберіть інформацію за місцевість, де доведеться жити. Чи є поблизу продуктові магазини? Чи є аптека? Як далеко знаходиться лікарня, дитячий садок та школа тощо. Уточнення таких моментів допоможе зрозуміти, наскільки вам підходить цей район.

Замислюєтеся про придбання нерухомості? Тоді підходьте до вирішення цього питання з розумом. У такому разі після покупки не доведеться шкодувати про витрачені кошти: вкладення будуть приносити лише позитивні емоції та враження.

Підготував: Олександр Бєлов